NVIDIA ekran kartından AMD ekran kartına geçmek

AALBERTII

Femtopat
Daha fazla  
Şu an NVIDIA ekran kartı kullanıyorum fakat 1-2 güne yeni AMD ekran kartım elime ulaşacak. Benim işlemcim 12.nesil olduğu için direk temiz kurulum ve garanti olması için format atmayı düşünüyorum. Bilgisayara format attıktan sonra NVIDIA sürücülerine ait bir dosya geride kalmaz değil mi? Ayrıca format attıktan sonra mı ekran kartını değiştireyim?

Format atmaya gerek yok. DDU ile Nvidia sürücülerini kaldırıp AMD'nin sürücülerini kurun.

AMD ekran kartını taktıktan sonra at formatı çünkü Windows bazen kendi indirebiliyor bazı sürücüleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Format atmanıza bile gerek yok aslına DDU adlı program ile güvenli modda eski kartın sürücülerini artıksız kaldırabilirsiniz. Daha sonra yeni kartın sürücülerini kurarsınız.

Format atmak zorunda değilsiniz Denetim Masası/program/Program ve Özellikler kısmından NVIDIA sürücülerini tek tek elinizle manuel olarak kaldırabilirsiniz ardından AMD kartınızı takıp yeni sürücülerinizi yüklersiniz fakat format sonrası sürücüye dair iz kalmaz zaten.

Format atmadan yapacaksan önce driveri kaldır DDu ile sonra ekran kartını tak burası önemli aksi yaparsan format at.

DDu da seçenek var driveri kaldır bilgisayarı kapat onu seçeceksin bilgisayar kapandıktan sonra ekran kartını takacaksın.

Dediğinizi yaptım ve görseldekiler çıktı karşıma. Bunları kaldırsam yeterli oluyor mu?

Format atmaya gerek yok. DDU ile NVIDIA sürücülerini kaldırıp AMD'nin sürücülerini kurun.

12. nesil Intel işlemcim var ve Windows 11 ile daha iyi çalışır diyorlar.

Dosya Ekleri

• nvdia.PNG
    11,8 KB · Görüntüleme: 49
Ekran kartı stabil çalışıyor ise sonradan Win11 geçmenizi öneririm. (Şahsi düşüncem Win10 daha iyi.)

Dediğinizi yaptım ve görseldekiler çıktı karşıma. Bunları kaldırsam yeterli oluyor mu?

Yeni ekran kartınızın sürücülerini bilgisayara yükleyin hazırda beklesin ardından bu sürücüleri tek tek silip bilgisayarı kapatın yeni ekran kartınızın montajını yapıp bilgisayarı açıp AMD sürücülerinizi kurun hayırlı olsun

DDU ile ekran kartın gelince yap elle olmaz yine kalır. Sanırsam rehberlerde konuyla ilgili açıklama var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…