NVIDIA GeForce 420 "D3dx_init" hatası

akilhastasiemre

Zeptopat
Daha fazla  
Bilgisayar orta yoğun tempoda 1.5 - 2 saat kullanımdan sonra artifact sorunu yaşıyorum. Sorunu oyun oynarken yaşadığımda oyundan çıkana kadar bir problem(oyundan atma gibi) olmuyor. Oyundan çıkıp tekrar girmeye çalıştığımda D3dx_init hatası alıp oyuna(GTAV (tercih etme sebebim kartı strese sokup test etmekti)) giremiyorum. Bir yarım saat, bir saat bilgisayarı kullanmadığımda sorun düzelmiş şekilde bilgisayarımı açıyorum.

- Ekran kartını fanından ayırıp iyice temizleyip termal macununu yeniledim.
- Kartta bulunan üç girişi de teker teker test ettim. Hepsinden HDMI kabloyla görüntü aldım ama bir değişim olmadı.
- Sorunun RAM'lerden dolayı olabileceği önerisini aldığım için sorunsuz çalıştığına emin olduğum RAM'lerle test ettiğimde de aynı şekilde artifact gözlemledim.
- Başka bir donanımda sorun olmadığını anlamak için farklı bir ekran kartıyla deneme yaptım ve sorunsuz çalıştı. (artifact yaşar yaşamaz kartı söküp diğer kartı bağladım, ek olarak: Onboard ekran kartına geçtiğim anda da sorun çözülüyor)
- Sürücülerim güncel.

Kısaca sistem bilgisi vereyim. (eski bir sistem olduğunun farkındayım)
- Intel(r) Core(tm) i3 CPU 540 @3.07GHz (4 cpus), ~3.1GHz
- NVIDIA GeForce GT 420 (2 GB).
- ASUS P7H55-M anakart.
- 8 GB RAM.
- SanDisk 120GB SSD Plus.

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Yetkili ekibi konuyu yanlış yere çektiniz. Ana sorun artifact.

Konuyu canlandırıyorum. Sorunu kendi başıma hallettim. Maalesef ekran kartımın ömrü dolmuş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…