NVIDIA GeForce 420 "D3dx_init" hatası

akilhastasiemre

Zeptopat
Daha fazla  
Bilgisayar orta yoğun tempoda 1.5 - 2 saat kullanımdan sonra artifact sorunu yaşıyorum. Sorunu oyun oynarken yaşadığımda oyundan çıkana kadar bir problem(oyundan atma gibi) olmuyor. Oyundan çıkıp tekrar girmeye çalıştığımda D3dx_init hatası alıp oyuna(GTAV (tercih etme sebebim kartı strese sokup test etmekti)) giremiyorum. Bir yarım saat, bir saat bilgisayarı kullanmadığımda sorun düzelmiş şekilde bilgisayarımı açıyorum.

- Ekran kartını fanından ayırıp iyice temizleyip termal macununu yeniledim.
- Kartta bulunan üç girişi de teker teker test ettim. Hepsinden HDMI kabloyla görüntü aldım ama bir değişim olmadı.
- Sorunun RAM'lerden dolayı olabileceği önerisini aldığım için sorunsuz çalıştığına emin olduğum RAM'lerle test ettiğimde de aynı şekilde artifact gözlemledim.
- Başka bir donanımda sorun olmadığını anlamak için farklı bir ekran kartıyla deneme yaptım ve sorunsuz çalıştı. (artifact yaşar yaşamaz kartı söküp diğer kartı bağladım, ek olarak: Onboard ekran kartına geçtiğim anda da sorun çözülüyor)
- Sürücülerim güncel.

Kısaca sistem bilgisi vereyim. (eski bir sistem olduğunun farkındayım)
- Intel(r) Core(tm) i3 CPU 540 @3.07GHz (4 cpus), ~3.1GHz
- NVIDIA GeForce GT 420 (2 GB).
- ASUS P7H55-M anakart.
- 8 GB RAM.
- SanDisk 120GB SSD Plus.

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Yetkili ekibi konuyu yanlış yere çektiniz. Ana sorun artifact.
2.png

22.PNG

Konuyu canlandırıyorum. Sorunu kendi başıma hallettim. Maalesef ekran kartımın ömrü dolmuş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı