Nvidia GeForce 610M Ölü Piksel ve Mavi Ekran Sorunu

Jkuan1

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
İngiliz Dili ve Edebiyatı #2
Profil Kapağı
1524036723
Yüzeysel olarak anlatayım, tam ekran veya ekran kartını zorlayacak çözünürlükte çalışan uygulamaları açtığım zaman ekranın 1/20'lik kısmında piksel değişimi yaşanıyor ve ardından işletim sistemi uzun, ince ve tız bir ses eşliğinde mavi ekrana sevk ediyor.

W7 kullanırken aynı sorun vardı belki W10'da farklı olur niyetiyle W10 kurup denedim fakat sonuç aynı. Nvidia sürücüsü olmadan sorun çıkmıyor fakat kötü yanı şu, Nvidia sürücüsü olmadığı zaman Intel ekran kartı çok zorlanıyor, ısı yükselmesi ve FPS düşüşleri yaşanıyor.

Benimse iki adet sorum var. Problem yazılımsal mı (ki Nvidia sürücüsüz sorun yok), donanımsal mı? Sorun yazılımsal ise nasıl çözebilirim?

Hataya ilişkin dosya ve içerikler:
Minidump

Konu ile ilgili kısa sürede çözüme ulaşırsam çok sevinirim, birkaç saat içerisinde de "ölü piksel"den kastımı belirten videoyu paylaşacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Tüm kaynak ve dökümanları sağladığımı düşünüyorum, bilgisi olan kimse yok mu?
Yüksek markalı pahalı bir şey hakkında soru sorsak hemen cevaplar dolardı, videosunu bile çektiğim, sitede harfi harfiyen uyduğum konuya bir tane bile cevap yok, neredesiniz güven abideleri sorarım sons of hoe

Son düzenleme:
Ölü pixel varsa donanımsaldır.

Hocam bahsi geçen ölü piksel olayı, pikselin olmayışı değil fakat matrix gibi renkler karışıyor bir anda. Bunun gibi. Bu windows 7'deki hata durumu, windows 10'da ise pikseller sadece milisaniyeler içerisinde değişiyor ve mavi ekrana geçiyor. Sadece oyun açtığımda yaşanıyor, mesela LoL'ü örnek alalım, oyun tam ekrana geçip, asıl oyun başlayana kadar hiçbir sorun yok, ne kasma belirtisi ne piksel sorunu, fakat tam ekrana geçip asıl oyun başladığı saniye pikseller sanki birer cm aralıkla yer değiştiriyor ve mavi ekran.
@Jkuan1 GPU Tweak veya MSI Afterburner kurdunuz mu? belki hız ayarlarındandır.

Hayır bilgim yoktu, MSi Afterburner anlayamadığım bir hata verdi fakat GPU Tweak 2'yi kurdum ve çalıştı şu anda Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün çektiği video ile tanımaya başladım.

Maalesef "boost" yapınca 30 saniye sonrasında mavi ekran hatası aldım. Minidump dosyası da 0bayt boyutunda oluştu, kopyalanamıyor.
@claus hocam bir bakabilir misiniz? Yapılabilecek bir şey yok mu?
Konuyu silebilirsiniz buradan bir şey çıkmayacağı belliydi zaten

Dosya Ekleri

• tgweq.PNG
    139 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…