NVIDIA GeForce Experience maksimum güç hedefini düşürmek zararlı mı?

Zortobos

Decapat
Daha fazla  
Günaydınlar. Ekran kartım RTX 3060'ı 2 haftadır kullanıyorum fakat ısı derecesinde biraz takıntım var. NVIDIA GeForce Experience'tan maksimum güç ve ısı hedefini en düşüğe çekiyorum ısım çok düşüyor, FPS'imde düşüklük fark etmedim ama sorum şu: Bu yaptığım işlem kartıma sakıncalı mı?

Dosya Ekleri

• resim_2023-08-23_121511302.png
    13,2 KB · Görüntüleme: 260
Son düzenleme:
Kartın boştayken ve tam yükteyken ortalama sıcaklık değerleri nedir?

Kartın boştayken ve tam yükteyken ortalama sıcaklık değerleri nedir?

Bu ayarları yapmadan önce boşta 50 derecelerde fanlar 0 RPM'de dönüyor yükte FurMark testinde 1800 RPM'de 78 dereceleri görüyor bu ayarı yaptıktan sonra ise boşta aynı derece FurMark testinde 1300 RPM'de 67 derece.

Bu ayarları yapmadan önce boşta 50 derecelerde fanlar 0 RPM'de dönüyor yükte FurMark testinde 1800 RPM'de 78 dereceleri görüyor bu ayarı yaptıktan sonra ise boşta aynı derece FurMark testinde 1300 RPM'de 67 derece.
Kartın sağlığı için 80'i geçmediği sürece bir sorun teşkil etmez. Bu yapmış olduğunuz düzenleme, kartın tam potansiyelinde çalışmamasına olanak sağlıyor. Hâl böyle olunca da, fanlar kartı daha düşük RPM'de daha iyi soğutabiliyor. Tercih meselesi yani. Yaptığınız işlemin karta herhangi bir sakıncası olduğunu görmüyorum. Aksine daha stabil çalışmasına olanak sağlıyor.

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…