Arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucu sorularıma beni tatmin eden cevaplar bulabildim, bunları sizinle paylaşmak istedim.
1 - İlk olarak marka konusunda benim araştırmalarım sonucu Zotac alınmaması yönündedir. Diğer markalar arasında fiyat dışında gözlemlediğim farklar şurada;
Not: Resim alıntıdır.
Zotac'taki şikayetler her zaman fazla ısınma ve fazla ses çıkarma yönünde olmuş, ama diğer ürünlere göre fiyatı daha uygun.
EVGA'nın avantajı da ürünün global garantisi olması.(Araştırdığım sıralarda EVGA yurt içinde henüz satılmıyordu, Amazondan da Türkiye'ye ship'i yoktu.)
2- Nvidia'nın GeForce GTX 1060 Founders Edition ürününün teminini sormuştum, kendi sitesinde 299$ olarak görünüyor eğer yurt dışında tanıdığınız yoksa ve Amerika'dan Türkiye'ye kargo yapan şirketleri kullanmak istemiyorsanız yurt dışından bu ürünü temin edebilme şansınız yok anladığım kadarıyla, çünkü Nvidia sitesi üzerinden sadece kendi belirlediği ülkelerde satışını yapıyor. Amazonda bu ürün en son 400$ civarındaydı.
3- Gümrük konusunda yeteri kadar bilgim yok o yüzden bu soruyu pas geçeceğim.
4- Benim tavsiyem yurt dışından tanıdık biri aracılığıyla getirtirseniz hem vergi ödememiş olursunuz hem de Türkiye'deki fiyatından çok daha ucuza gelmiş olur. Böyle bir imkanınız yoksa Amazondaki vergiler dahil fiyatları Türkiye'deki fiyatlarla kıyaslayın, aradaki fark Amazondan getirtmeye değiyorsa oradan getirtin, Amazon arıza durumlarında ellerinden geldiğince yardımcı oluyor. Zotac tercih etmeyin.
Ben yurt dışındaki tanıdığımla temin edeceğim, toplam 357$ a Nvidia GeForce GTX 1060 Founders Edition aldım. Bunun da 57$'ın 34$'ı kargo parası, ertesi gününe evlerine yollattığım için. 23$ da Vergi alıyorlar.
Bir yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Teşekkür ederim ilginiz için, iyi forumlar.