NVIDIA GeForce GTX 950M bellek sorunu

Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhabalar,

Öncelikle konuyu tam doğru yere açtım mı emin değilim. Yanlış yere açtım ise özür dilerim.
Soruna gelecek olursak. Hemen hemen 5-6 aydır ekran kartım 4 GB olmasına rağmen 2.5 GB kullanım üstüne çıkmıyor. Hali ile oynayabildiğim oyunları oynayamıyorum. Görev yöneticisinden ve MSI Afterburner ile kontrol ettim. Benchmark yazılımları ile test ederken de 2.5 GB kullanımın üstüne çıkmıyor. Game dev tycoon, football Manager gibi oyunlarda bile FPS sorunu yaşıyorum.

Sistem özelliklerim:
Marka: ASUS.
Model: X550VX - DM248TC.
RAM: 16 GB - 2133 MHz.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 950M.
İşlemci: Intel i7-6700HQ.

İhtiyac duyması halinde çıkacaktır. FPS Sorunu yaşadığınız oyunları Afterburner ile gözlemleyip kullanım oranlarını belirtir misiniz.

2.5 GB VRAM kullanımı normal, her zaman VRAM tamamen kullanılmaz. Grafikleri yükseltip, büyük bir oyuna girerseniz VRAM kullanımının daha yüksek olduğunu göreceksiniz.

Sıkıntınız VRAM'den kaynaklanmıyor, FPS düşüşlerinin başka bir açıklaması var.

Sorunda orda zaten Hangi oyun olursa olsun. En yüksek ayarlarda bile 2.5 gb üstüne çıkmıyor ve fps düşüyor. Benchmark yazılımı ile test ederken normal de 4 GB Belleği tamamen kullanması gerekir ki doğru şekilde test yapabilsin. FIFA 20'de 30-35 FPS arası oynuyorum. Takılmalar falan oluyor. MotoGP 20'de en yüksek ayarlarda 20 FPS ama ekran kartı kullanımı 2.6 GB oluyor en fazla. Geri kalanını kullanmıyor.

OCCT ile test yapamıyorum. Testi başlatıyorum. 3 saniye sonra iptal edildi diyor. MotoGP 20 ile Afterburner'dan baktığımda resimde ki sonuçları alıyorum. Oyun Ultra ayarlarda ortalama 20 FPS ile çalışıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20200830_162154.jpg
    84,4 KB · Görüntüleme: 68
Ekran kartınız yetmiyor yırtınıyor herşeyini feda ediyor sistemin için ama yok diyor ben bu yükü kaldrıramıyorum diyor.

O sırada işlemcin ise "ehehe easy gg wp" gibi takılıyor.

Darboğaz yapıyor ekran kartınız.

Peki nasıl çözebilirim bu sorunu. Kendim çözebilir miyim ? Yoksa servise göndermem en iyisi mi?

Teşekkürler. Laptop olduğu için hiç uğraşmaya değmez bence. Yeni sistem toplamayı düşünüyorum. O zamana kadar idare etsin bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…