NVIDIA GeForce NOW, bilgisayar satışlarını düşürür mü?

Bu işin sadece sunucu değil veri transferi olan kısmı da var. Sunucu konusunda büyük ihtimal başka verimerkezlerini kullanıyordur. Ama 1 günde işlenen verinin günde PB'larca olduğunu tahmin ediyorum. Kullanıcı sayısı arttıkça yeni sunucu ihtiyacı da bir o kadar artacak. Ne olacağını ileride göreceğiz. GeForce NOW'a sağlam bir rakip çıkmaz ise o da tekelleşecek.

Teknoloji şirketlerin elinde ve her şirket artık tek bir parça üretmiyor, bugün teknoloji internet üzerinden yürümeye başlarsa, daha güçlü routerlar, modemler üretilir bahsettiğin şirketler tarafından. Ayrıca satışlar düşse dahi, edeceği kar düşmez. Senin benim gibi gündelik kullanıcıya 10 tane düşük segment ürün satacağına, Nvidia'ya 1 tane yüksek segment ürün satarak karını yapar. Nvidia bu servis ilerlediğinde çeşitli yerlerde server kurmak için yatırım yapacaktır ve bu yatırımı da bahsettiğin markalardan ürün tedarik ederek yapacaktır. O yüzden hiçbir şey bir anda piyasadan silinmez, şekil ve yöntem değiştirir.

Belki 5-10 yıl sonra konsol almak yerine GFN (veya herhangi bir bulut platform) kullanılır çünkü çok daha ucuz olacağını düşünüyorum ama kısa vadede düşürmez.

Her ne kadar kullanım oranı artsa bile bilgisayar satışlarını kritik seviyede düşüreceğini düşünmüyorum. Tabiiki bir kısım düşüş olur ama bence önümüzde daha uzun bir yol var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…