NVIDIA GeForce Now Güvenlik Açığı Bulmak

Makaleler
8
Daha fazla  
Bir güvenlik açığı buldum, bu zafiyet sayesinde sistemdeki bütün kullanıcı hesaplarına erişilebiliyor. Bunu NVIDIA'ya gönderdim ve onlar da açığı doğrulayıp bu zamana kadar sadece benim bildirdiğimi ifade ettiler. Sizce bir karşılık istemeli miyim? Veya nasıl istemeliyim?
Açıkçası ben maddi bir şeyler umuduyla göndermiştim e-maili fakat onlar bana teşekkür ederiz, daha fazla açık bulursanız bize gönderin diye karşılık verdiler.

20201212_012346.jpg

20201212_012455.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya ben zaten nasıl rica ederim, ayıp etmeden diye soruyorum. İlla para verin bana ben açık buldum vermek zorundasınız gibi bir cümle geçmiş gibi konuşuyorsunuz. Genelde firmalar ödüllendirir, karşılıksız bırakmazlar diye biliyorum.
Rica edemezsiniz işte :) Biz illa da para verin diye düşünmediğinizi, niyetinizin iyi olduğunu biliyoruz zaten.

Keşke buradan bildirseydin kendilerine.

Zaten buraya yönlendirdiler, bir şey fark etmedi. Genelde YouTube'da orada burada Türkiye'deki firmalarda açık bulanlara firmadan gelen cevap tek satırlık "Teşekkürler" olur. Bunun hakkında insanlar yorum yaparlar yabancı bir firma olsaydı yok şöyle yapardı yok böyle yapardı gibi. Ben o konuya biraz takıldım. Bir farkı yokmuş demek ki. Ya da ben mi büyütüyorum bulduğum zafiyeti?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya en başta şu ücret karşılığında açığı bildiririm diyeceksiniz ya da karşılık beklemeyeceksiniz. Adamlara bu açığı ilettiğiniz için parayı bu açık için unutun. Zaten her şeyi karşılıklı yapmanıza gerek yok. Şahsen bende sistem açıkları buluyorum ama şu ana kadar bir kez bile para istemedim çünkü bunu yapmayı sevdiğim için ve onları geliştirmek için yapıyorum bunu. Yine de size kalmış bir şey. En başta istemeniz gerekirdi. Geçti bora pazarı sür eşeği Niğde'ye. Ama ben şahsen sırf para için bu işi yapmadığınıza eminim.

Ya zaten login bilgilerini şifreleriyle birlikte gönderme seçeneğim vardı, her türlü bu bilgiye nereden ulaştığımı öğrenmek için peşime düşeceklerdi. Fakat iyi niyeti suistimal etmemek ve milletin hakkına girmemek için direkt açık açık zafiyetin ne olduğunu söyledim. Neyse parayı geçtim, sistem zaten onların. Ama ben olsam teşvik amaçlı yine birşeyler verirdim. Bu para da olmayabilir, hiç olmazsa GeForce Now Premium hesap verebilirlerdi. En azından teşekkür etmişler. Türkiyede durum bundan çok daha kötü.
Screenshot_20201212-025401_Chrome.jpg

Adam açık var görsünler diye şikayet sitesine yazmış.

Bulduğun açık dediğin kadar büyükse açığı kullanarak yapabileceğin şeyleri göster, işin ciddiyetini anlamadan tabii ki bir şey vermezler. Israrcı olup paçalarına yapışman lazım. Çoğu firma aynı tavrı sergiliyor zaten, NVIDIA tek değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı