NVIDIA GeForce Shadow Play FPS düşmesi

fiendhunter

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
MMORPG farmcısı
Herkese iyi, sağlıklı günler.
"Sürüm: 460.79" sürücüsünü 3-4 saat önce yükledim. Ben Shadow Play'i 7/24 açık tutan bir kullanıcıyım. Bu sürümde garip bir sorunla karşılaştım. Shadow Play açık olmasa bile, belli bir süre sonra bilgisayar kasmaya başlıyor. Görev yöneticisinden kontrol ettiğimde; fareyi oynattığım sırada ekran kartı (GTX970) kullanımının (3D) azalıdığını gördüm. Eğer fareyi çok hızlı oynatırsam %1'e kadar düşüyor. Fareyi bıraktığımda tekrar normal seviyesi olan %35'lere geliyor. Zaman ilerledikçe kasma miktarı artıyor. Sorunun düzelmesi için bulabildiğim tek çözüm (reset atmadan), görev yöneticisi içindeki ayrıntılar sekmesinden "NVDisplay.Container.exe"'leri sonlandırmak (sonra tekrardan açılıyorlar). Bu şekilde kasma sorunu ortadan tamamen kalkıyor. Bu sorun hakkında fikri, bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar varsa, çözüm konusunda yardım istiyorum. Bu şekilde Shadow Play'i kullanmak mümkün değil. Resimlerde bulunan ekran kartı düşüşleri ve çıkışları fareyle alakalı. Oyun içi; normal durumda, ~220FPS / fare oynatırken, ~10FPS.

Dosya Ekleri

• resim_2020-12-12_093326.png
    resim_2020-12-12_093326.png
    8,2 KB · Görüntüleme: 70
  • resim_2020-12-12_100507.png
    resim_2020-12-12_100507.png
    10,1 KB · Görüntüleme: 76
  • resim_2020-12-12_100608.png
    resim_2020-12-12_100608.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi, sağlıklı günler.
"Sürüm: 460.79" sürücüsünü 3-4 saat önce yükledim. Ben Shadow Play'i 7/24 açık tutan bir kullanıcıyım. Bu sürümde garip bir sorunla karşılaştım. Shadow Play açık olmasa bile, belli bir süre sonra bilgisayar kasmaya başlıyor. Görev yöneticisinden kontrol ettiğimde; fareyi oynattığım sırada ekran kartı (GTX970) kullanımının (3D) azalıdığını gördüm. Eğer fareyi çok hızlı oynatırsam %1'e kadar düşüyor. Fareyi bıraktığımda tekrar normal seviyesi olan %35'lere geliyor. Zaman ilerledikçe kasma miktarı artıyor. Sorunun düzelmesi için bulabildiğim tek çözüm (reset atmadan), görev yöneticisi içindeki ayrıntılar sekmesinden "NVDisplay.Container.exe"'leri sonlandırmak (sonra tekrardan açılıyorlar). Bu şekilde kasma sorunu ortadan tamamen kalkıyor. Bu sorun hakkında fikri, bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar varsa, çözüm konusunda yardım istiyorum. Bu şekilde Shadow Play'i kullanmak mümkün değil. Resimlerde bulunan ekran kartı düşüşleri ve çıkışları fareyle alakalı. Oyun içi; normal durumda, ~220FPS / fare oynatırken, ~10FPS.

Kanka bir sıkıntı yok tam yükte değil hiçbir şey sen ekran kartını yeniden kur yükle silip öyle dene bir de başka oyunda dene.

Kanka bir sıkıntı yok tam yükte değil hiçbir şey sen ekran kartını yeniden kur yükle silip öyle dene bir de başka oyunda dene.
Sadece oyunda değil, masaüstünde boşta dururken de yapıyor. Tekrar yükleme sonucu da aynı. Experience uygulamasını kaldırdım, şu anda o şekilde kontrol ediyorum. Kasmaya başlaması biraz süre alıyor. Git gide ağırlaşıyor.

Son düzenleme:
Sadece oyunda değil, masaüstünde boşta dururken de yapıyor. Tekrar yükleme sonucu da aynı. Experience uygulamasını kaldırdım, şu anda o şekilde kontrol ediyorum. Kasmaya başlaması biraz süre alıyor. Git gide ağırlaşıyor.

Bir format at derim eğer düzelmezse garantisi varsa servise ver derim.

Bir format at derim eğer düzelmezse garantisi varsa servise ver derim.
Format atmalık bir durum yok. Nvidia Sürüm: 460.79 driverı yüklü olduğu zaman bu sorun var. önceki sürümlerde bu sorun yok. Eski sürümü yükleyip hayatıma devam da edebilirim. Buradaki amaç sorunu tespit etmek, gerekirse Nvdia'ya sorun ile ilgili detaylı geri bildirimde bulunmak. Sonuçta bundan sonra çıkacak bütün sürücülerde aynı sorun olursa, yıllarda eski sürümü mü arayıp duracak insanlar? :)

Format atmalık bir durum yok. NVIDIA Sürüm: 460.79 driverı yüklü olduğu zaman bu sorun var. Önceki sürümlerde bu sorun yok. Eski sürümü yükleyip hayatıma devam da edebilirim. Buradaki amaç sorunu tespit etmek, gerekirse NVIDIA'ya sorun ile ilgili detaylı geri bildirimde bulunmak. Sonuçta bundan sonra çıkacak bütün sürücülerde aynı sorun olursa, yıllarda eski sürümü mü arayıp duracak insanlar? :)

Ama bende yükledim kardeşim hiçbir sıkıntı yok daha dün yaptım hatta yani bilmiyorum artık.

Ama bende yükledim kardeşim hiçbir sıkıntı yok daha dün yaptım hatta yani bilmiyorum artık.
Windows güncellemesi geldiğinde bazı insanların dosyaları silindi. Ben de o güncellemeyi yaptım benimki silinmedi. Yani sende bir sorun olmaması sürücünün sağlam olduğunun kanıtı değildir. :) Belki benim bilgisayarımda yüklü olan bir sürücü veya program veya bir ayar yüzünden bu sorun ortaya çıkmış olabilir. Basitçe düzeltilecek bir sorun için, bilgisayara format atmak veya servise göndermek mantıklı değil. :) O yüzden konuyu açarken "sorun hakkında fikri, bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar" öbeğini kullandım. Maksat sorun çözmek :)

Windows güncellemesi geldiğinde bazı insanların dosyaları silindi. Ben de o güncellemeyi yaptım benimki silinmedi. Yani sende bir sorun olmaması sürücünün sağlam olduğunun kanıtı değildir. :) Belki benim bilgisayarımda yüklü olan bir sürücü veya program veya bir ayar yüzünden bu sorun ortaya çıkmış olabilir. Basitçe düzeltilecek bir sorun için, bilgisayara format atmak veya servise göndermek mantıklı değil. :) O yüzden konuyu açarken "sorun hakkında fikri, bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar" öbeğini kullandım. Maksat sorun çözmek :)

Windows ile ekran kartı güncellemesi ile ne bağı var çok farklılar.

Windows ile ekran kartı güncellemesi ile ne bağı var çok farklılar.
Onu örnek olarak verdim. Hani bir ara windows güncelleştirmesinden sonra bazı kullanıcıların dosyaları silinmişti ya, ama o güncelleme tüm dünyada yayınlandı. Kimse dosyaları silinen adamlara "Bende aynı güncellemeyi yaptım. Benim dosyalarım silinmedi. Bende sıkıntı yok. Bilgisayarınızı servise verin." demedi. Buradan kısasla; sende bir problem olmaması, bende problem olamayacağının garantisi değildir. Aynı zamanda format atmak çözüm de değildir. Kolu çıkmış adamı toprağın altına gömmeye gerek yok. Basit bir müdahale ile çıkan kolu, yerine koymak mümkün. :)

Onu örnek olarak verdim. Hani bir ara Windows güncelleştirmesinden sonra bazı kullanıcıların dosyaları silinmişti ya, ama o güncelleme tüm dünyada yayınlandı. Kimse dosyaları silinen adamlara "Bende aynı güncellemeyi yaptım. Benim dosyalarım silinmedi. Bende sıkıntı yok. Bilgisayarınızı servise verin." Demedi. Buradan kısasla; sende bir problem olmaması, bende problem olamayacağının garantisi değildir. Aynı zamanda format atmak çözüm de değildir. Kolu çıkmış adamı toprağın altına gömmeye gerek yok. Basit bir müdahale ile çıkan kolu, yerine koymak mümkün. :)

Bence sen bir format at nedeni çok yararı olur hem hızlanır bilgisayarın hem o sorunun düzelir hem de gereksiz dosyalardan kurtulursun yani bu anlamda önerdim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı