NVIDIA GeForce Shadow Play FPS düşmesi

fiendhunter

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
MMORPG farmcısı
Herkese iyi, sağlıklı günler.
"Sürüm: 460.79" sürücüsünü 3-4 saat önce yükledim. Ben Shadow Play'i 7/24 açık tutan bir kullanıcıyım. Bu sürümde garip bir sorunla karşılaştım. Shadow Play açık olmasa bile, belli bir süre sonra bilgisayar kasmaya başlıyor. Görev yöneticisinden kontrol ettiğimde; fareyi oynattığım sırada ekran kartı (GTX970) kullanımının (3D) azalıdığını gördüm. Eğer fareyi çok hızlı oynatırsam %1'e kadar düşüyor. Fareyi bıraktığımda tekrar normal seviyesi olan %35'lere geliyor. Zaman ilerledikçe kasma miktarı artıyor. Sorunun düzelmesi için bulabildiğim tek çözüm (reset atmadan), görev yöneticisi içindeki ayrıntılar sekmesinden "NVDisplay.Container.exe"'leri sonlandırmak (sonra tekrardan açılıyorlar). Bu şekilde kasma sorunu ortadan tamamen kalkıyor. Bu sorun hakkında fikri, bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar varsa, çözüm konusunda yardım istiyorum. Bu şekilde Shadow Play'i kullanmak mümkün değil. Resimlerde bulunan ekran kartı düşüşleri ve çıkışları fareyle alakalı. Oyun içi; normal durumda, ~220FPS / fare oynatırken, ~10FPS.

Dosya Ekleri

• resim_2020-12-12_093326.png
    8,2 KB · Görüntüleme: 63
  • resim_2020-12-12_100507.png
    10,1 KB · Görüntüleme: 70
  • resim_2020-12-12_100608.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş Şu anda teyit ettirdim. Sorun sadece bende değil. Benim haricimde 4 kişide de var aynı sorun. Recep usta belki çözer. Çözemese de geri bildirim konusunda yardımcı olabilir belki.

Güncelleme: 3 kişi de daha tespit ettim.
Hala bir çözüm bulamadım. Galiba yani sürücü güncellemesini beklemek zorundayız.
Yeni sürücü güncellemesi geldi (Sürüm: 460.89). Kullanan arkadaşlar, sorunun baya hafiflediğini ama normale dönmediğini bildirdiler. O yüzden ben de yüklemedim.
Hala sorun çözülmedi. Yeni sürücülerde aynı problem devam ediyor. Sorunsuz kullanmak için 457.51 sürümünü kurup devam ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…