BIOS'tan işlemciye OC yapmaktan bahsetmiyorum. Anakart marka modeline ve işlemci modeline göre ayarlar var. Örnek benim 12600KF için MSI B660'a Pro anakart ile işlemci için "CPU load line calibration" ayarını mode 2 yaptım. Bununla birlikte e Core'lar için daha düşük güç tüketimime yönelik uygulamalar yaptım. İşlemciye gelen enerji akımını bu şekilde p Core'lar daha çok alıyor. USB için buradan bilgi veremem. Çünkü bu optimizasyon herkes için aynı şekilde olmuyor. Bellek adresi üzerinden paylaşılan donanımların ne olduğu konusunda yardımcı olabilirim. Windows çalıştır kısmına "msinfo32" yaz, ve karşına büyük bir pencere çıkacak. Üst kısımda paylaşılan donanımlar ve çakışan donanımları görebilirsin. Özellikle ne kadar bellek adresi üzerinden az paylaşım oluyorsa o kadar uyumlu bir sistemdir. Tabii ki belli başlı şeyler aynı adres üzerinden paylaşılması gerekiyor, fakat bu fazla olduğu zaman kötü denilebilir. Özellikle ırq çakışmaları. Bu konuda msı_util programını kullanıyorlar, ama sana da dediğim gibi, her kullanıcının uyum anlayışı aynı değil
ben bu işleri detaylı ve manuel olarak, deneme yanılma yöntemlerini de göz önünde bulundurarak yapıyorum. Yoksa herkes gibi msı_util programı ile ekran kartı için en yüksek önceliği veririm ben de, ama olay bu değil tam olarak.
Eki Görüntüle 1550009