NVIDIA GPU vs AMD GPU

Model yükseldikçe bazı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor diyorsunuz kısaca değil mi efendim?
Adam aldığı kartın uzay montajda 79 derece olduğunu göre göre alıp ısınmasından şikayet ediyor. Gidip MSI, Sapphire gibi markalar alsa bunları yaşamazdı. Şikayet etmesi gereksiz. RX 590 alıp sorun yaşayan kadar yaşamayan var, sorunsuz demiyorum ama biraz şans meselesi. Çözüldü zaten bahsedilen sorunlar.

Üzücü hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Şu videoya bakarsanız videonun sonralına doğru sıcaklık testleri de var. Genel olarak ısınan bir model fatboy.

Nvidia'da nedense güven veren bir algı var ben de hissediyorum.

Tabi size göre bir sıkıntıyı dile getirip şikayetimizi belirtsek hemen gereksiz oluyor. Arkadaş çıkın bu kafadan artık. İnsanlar sıkıntılarını dile getirip şikayet ettiğinde hemen muhalefet oluyorsunuz. Ben sadece kendi fikrimi ve yaşadığım olayları anlattım. "FANBOYLUK" yapmadım. Diğer kartları kötülemedim. Diğer RX 590 modellerini kötülemedim. İsteyen istediğini alsın beni ilgilendirmez. Ayrıca uygun fiyata geldiği için tercih etmiştim. Aldıktan sonra fark ettim böyle ısınma sorunu olduğunu. Şimdilik sorun yok kullanıyorum bakalım 75-80 derecede de bozulacaksa bozulsun açıkçası.
Evet ısınan bir model. Gittiği yere kadar kullanacağım ya da GTX 1650 Super geçmeyi düşünüyorum.
Model yükseldikçe bazı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor diyorsunuz kısaca değil mi efendim?
O konuda bilgim yok zaten kullanmadığım kartlar hakkında yorumda bulunamam. Kullanmadığı kartları babası gibi savunup "FANBOY" tiplerden değilim

Benim arkadaşım da RX 590 Sapphire Nitro Plus var ve sorunsuz kullanıyor çok memnun.

Doğru söylüyorsunuz.

Hocam zaten genelde AMD'ye kötü yorumda bulunanlar ya sorun yaşamışlar ya da fanboylar oluyor. Sorun yaşayıp laf edenler sonuna kadar haklı. Subjektif bakınca sorun olmayan bir sürü model olduğu görülüyor. Ama siz o kadar para dökmüşsünüz üstüne üstük sorun yaşamışsınız subjektif bakamamanız çok normal. Ben de sizin yerinizde olsam AMD almazdım büyük ihtimalle. NVIDIA alınca içiniz rahat edecekse alın gitsin hocam tekrardan geçmiş olsun.

Aynen öyle efendim.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Aynen size katılıyorum.

Aslında şu açıdan bakmak lazım. Misal olarak 2070 Super ve 5700 XT ele alayım. Aralarında 1000 TL hatta 1500 TL fiyat farkı var ama performans olarak bir birerine yakınlar. Tabii NVIDIA cephesinde RTX var ama onu bir kenarda tutuyorum şimdilik. Bir taraf çok daha ucuza sattığı bir ürün için yüksek performans sunmaya çalışıyor. Düz mantıkla bir şekilde GPU'dan maksimum verim elde etmeye çalışıyor. Bunun içinde farklı mimari kullanıyor. Sonuç olarak istediğini elde ediyor ama bunun bir handikabı ortaya çıkıyor ki bu da GPU'nun daha fazla ısınması. Aslında bu belki de beklenen bir sonuçtur çünkü rakip firmadan daha ucuza üretip aynı performansı vermeye çalışınca GPU'ya daha fazla yük biniyor olabilir. Burada AMD'ye bu GPU ısınıyor demek biraz fazla haksızlık etmek demektir. Çünkü hem başta saydığım nedenlerden hem de bu GPU'nun yük altında ne kadar ısınacağı laboratuvar ortamında zaten belirlenmiştir. Satıcı firmalar bu durumu gözetip ona göre bu GPU'ları soğutmaya çalışmaları gerekiyor. Ama ürünlerin maliyetlerini kısmak için soğutmadan ödün vermeye başladıklarında zaten ısınan GPU'lar son kullanıcıya sıcaklık sorunu olarak geri dönebilmektedir. Ayrıca gözlemlediğim bir hususta şu sistem kuracak kişiler bütün bütçeyi ekran kartı ve işlemci için harcayıp geri kalan kısıtlı bütçe ile anakart kasa ve PSU almaya çalışıyorlar. Tabii bütçe az olduğundan bu 3 bileşenin en ucuzuna kaçıyorlar. Kapalı kasalar kötü markalı PSU'lar bu ısınan ve soğutması iyi olmayan ekran kartları ile birleşince ortaya ısınan bir AMD ekran kartları tufanı çıkıyor.

Yalan olmasın AMD sıcaklık onusunda iyi iş çıkaramıyor pek. İşi düzelten ve batıranlar yine üreticiler oluyor. Misal ASUS RX 5700 XT kartları ateş topu gibi ama Sapphire, PowerColor ve Gigabyte gibi markalar mükemmel iş çıkarmış. Driver sorunlarını AMD'ye yüklemek mantıklı ama sıcaklık sorunları model hatalarından ibaret.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…