NVIDIA GT 1030 sisteme RAM alınırsa çok fark eder mi?

Sweepy

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ben yaklaşık 2 yıl önce bir masaüstü bilgisayar topladım ve günümüzün yüksek sistem gereksinimli oyunlarını maalesef oynayamıyorum. Sistem bilgilerimi buraya kısaca yazacağım ama yüklüyeceğim ekran görüntülerinde daha ayrıntılı bir şekilde var. Ayrıca sistemimdeki işlmecinin benim için yeterli olduğunu ve ekran kartımın çok kötü olduğunu ayrıca SSD'min de yetersiz olduğunu düşünüyürom. Şu anda 8 GB 3200 MHz RAM'im var ve anakartımda 2 yer var ve 2. RAM'i de almayı düşünüyorum aynı RAM'den alacağım cok bir değişim yaşar mıyım?
Sistem özelliklerim:
NVIDIA GT 1030 2 GB.
Intel i5 10400F.
8 GB 3200 MHz RAM.
240 SSD.
MSI H510M anakart.

Dosya Ekleri

• mü1.PNG
    mü1.PNG
    48,6 KB · Görüntüleme: 39
  • mü2.PNG
    mü2.PNG
    24,8 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, ben yaklaşık 2 yıl önce bir masaüstü bilgisayar topladım ve günümüzün yüksek sistem gereksinimli oyunlarını maalesef oynayamıyorum. Sistem bilgilerimi buraya kısaca yazacağım ama yüklüyeceğim ekran görüntülerinde daha ayrıntılı bir şekilde var. Ayrıca sistemimdeki işlmecinin benim için yeterli olduğunu ve ekran kartımın çok kötü olduğunu ayrıca SSD'min de yetersiz olduğunu düşünüyürom. Şu anda 8 GB 3200 MHz RAM'im var ve anakartımda 2 yer var ve 2. RAM'i de almayı düşünüyorum aynı RAM'den alacağım cok bir değişim yaşar mıyım?
Sistem özelliklerim:
NVIDIA GT 1030 2 GB.
Intel i5 10400F.
8 GB 3200 MHz RAM.
240 SSD.
MSI H510M anakart.

Bende yeni taktım. Mesela ben Call of Duty oynarken veya arkada bir video açtığımda çok büyük fark yaşadım. Bence alın.

Önce RAM sonra SSD sonra da bir RTX 2060 Super falan ikinci elden bulursanız inanılmaz olur.

Bende yeni taktım. Mesela ben Call of Duty oynarken veya arkada bir video açtığımda çok büyük fark yaşadım. Bence alın.

Önce RAM sonra SSD sonra da bir RTX 2060 Super falan ikinci elden bulursanız inanılmaz olur.

SSD nasıl olacak çok bilmiyorum da ben yapmadım toplama işini o yüzden bilmiyorum bir anakarta sadece bir SSD mi takılabilir?

SSD nasıl olacak çok bilmiyorum da ben yapmadım toplama işini o yüzden bilmiyorum bir anakarta sadece bir SSD mi takılabilir?

Hocam SSD'nin takıldığı anakarttaki yere bakın. Orada o yuvaya benzer kaç tane var. Yan yana olurlar zaten. Ortalama 2 tane SSD 2 tane HDD takılacak yuva desteği olur. Hem kasada hem anakartta. Bende 6 tane var. Sizde minimum 2 tane vardır. Önerim 500 GB Samsung 870 EVO veya Apacer panter 512 GB SSD olur. Kendim Samsung kullanıyorum 5 yıl garantili ve VNand yongası kullanıyor.

Anakartın sağ altında olur. Bana anakartınızın tam ismini söylerseniz bakabilirim.

H510M B Pro mu yoksa a Pro mu? Üzerinde yazması lazım anakartın.

Böyle bakarsanız sağ alttaki 2 tane siyah yuva var 2 tane de üstte var yani 4 tane SATA 3 desteği var demektir.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (23).png
    Ekran Görüntüsü (23).png
    1,1 MB · Görüntüleme: 27
Hocam SSD'nin takıldığı anakarttaki yere bakın. Orada o yuvaya benzer kaç tane var. Yan yana olurlar zaten. Ortalama 2 tane SSD 2 tane HDD takılacak yuva desteği olur. Hem kasada hem anakartta. Bende 6 tane var. Sizde minimum 2 tane vardır. Önerim 500 GB Samsung 870 EVO veya Apacer panter 512 GB SSD olur. Kendim Samsung kullanıyorum 5 yıl garantili ve vnand yongası kullanıyor.

Anakartın sağ altında olur. Bana anakartınızın tam ismini söylerseniz bakabilirim.

H510M B Pro mu yoksa a Pro mu? Üzerinde yazması lazım anakartın.

Böyle bakarsanız sağ alttaki 2 tane siyah yuva var 2 tane de üstte var yani 4 tane SATA 3 desteği var demektir.

Anakartımın tam ismi

H510M Pro-e​

Dosya Ekleri

• mb1.PNG
    mb1.PNG
    598,9 KB · Görüntüleme: 30
Anakartımın tam ismi

H510M Pro-e​

Sağ altta kesin 2 tane bak uzunca siyah giriş var. O yüzde 100 SATA 3 girişi. Ancak onun yukarısındakiler hakkında net konuşamayacağım. Bence 240 GB ın yanına 960 GB Kioxia SATA SSD tak. Ya da 500 GB Samsung 870 EVO tak. Maalesef sende M.2 desteği yok. O yüzden SATA 3 kullanacaksın.

Yandan bakınca L yazıyor. O girişler net SATA'dır.

Anakartın sitesi bu. 4 tane var demiş yani sağdan ortada siyah bir tane giriş var o da SATA girişi. 4 tane SSD veya HDD takabilirsiniz.

Sağ altta kesin 2 tane bak uzunca siyah giriş var. O yüzde 100 SATA 3 girişi. Ancak onun yukarısındakiler hakkında net konuşamayacağım. Bence 240 GB ın yanına 960 GB Kioxia SATA SSD tak. Ya da 500 GB Samsung 870 EVO tak. Maalesef sende M.2 desteği yok. O yüzden SATA 3 kullanacaksın.

Yandan bakınca l yazıyor. O girişler net SATA'dır.

Anakartın sitesi bu. 4 tane var demiş yani sağdan ortada siyah bir tane giriş var o da SATA girişi. 4 tane SSD veya HDD takabilirsiniz.

Çok büyük kapasiteli bir SSD alacağımı sanmıyorum çünkü oynadığım oyunlar ve yüklü programlar belli zaten ekran kartım çok iyi olmadığı için fazla alan kaplayan oyunlar genellikle yüksek sistem gereksinimleri oyunlar oluyor o yüzden fazla alana ihtiyaç duymam yakin zamanda RAM ve SSD ekleyeceğim sisteme belki sonrasında da ekran karti yenilerim. Sana da çok teşekkür ediyorum yardımın için.

Çok büyük kapasiteli bir SSD alacağımı sanmıyorum çünkü oynadığım oyunlar ve yüklü programlar belli zaten ekran kartım çok iyi olmadığı için fazla alan kaplayan oyunlar genellikle yüksek sistem gereksinimleri oyunlar oluyor o yüzden fazla alana ihtiyaç duymam yakin zamanda RAM ve SSD ekleyeceğim sisteme belki sonrasında da ekran karti yenilerim. Sana da çok teşekkür ediyorum yardımın için.

Hocam bir SSD 7 yıl ila 9 yıl arası dayanıyor. Özellikle Samsung 5 yıl garanti vererek rakiplerinden çok önde. Yani minimum 7 yıl gider Samsung SSD.

İyi düşünün yani. İleriye dönük bu enflasyonlu ülkede şimdi 500 GB Samsung EVO alın. Normal bir SSD alacaksanız önerim Apacer panter 512 GB olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı