Nvidia Gt 630M ve Intel i5-310M ile Normalin Altında Performans

aykutyucenursen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Intel Core i5 işlemci, Nvidia Gt 630m ekran kartı ve 8 gb ram'e sahip bir dizüstü bilgisayarım var. Yüksek sistem gerektirmeyen indie oyunlar dışında pek oyun oynadığım söylenemez. Bilgisayarı daha çok müzik produksiyonu ve gündelik işlerim için kullanıyorum.

Birkaç oyun yükleyip oynamaya çalıştığımda normalin çok altında fps aldığımı gördüm. Örnek vermek gerekirse Skyrim ile low ayarlarda 15-20 fps arasında gidip geliyordu. Önce ekran kartının dandikliğine veya Nvidia optimus'un çalışmıyor olmasına yordum. Daha sonra merakıma yenik düşüp entegre grafik kartı yani Intel Hd5000'le çalıştırmayı denedim. Aynı oyun low ayarlarda daha akıcı bir şekilde oynanabiliyordu. (35-40 fps olarak hatırlıyorum.)

Çok fazla oyun oynamadığımdan dolayı (veya oynayamadığımdan) birkaç ay bu şekilde devam ettim. Fakat oynamak istediğim bazı oyunlar var. Daha çok strateji ve rpg türüne ait oyunlar. Öyle BF 4 çalıştırmak gibi bir hevesim yok zaten. Fakat diğer oyunlardan da Hd 5000 performansı almak istemem.

Az önce 3dMark'ın ücretsiz versiyonuyla bir benchmark testi yaptım. Sonuçlara şuaradan bakıp fikir sahibi olabilirsiniz: www.3dmark.com: NVIDIA GeForce GT 630M video card benchmark result - Intel Core i5-3210M Processor,CASPER BILGISAYAR SISTEMLERI A.S CASPER NIRVANA...

Benim sistemime benzer sistemlerde puanlar 3000 civarındayken bende 1469.

Sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum. Temiz ve taze kurulmuş Windows 8'de en güncel sürücülerle gene aynı şeyi yaşadım çünkü. Ha bu arada belirtmem gerek ilk aldığımda böyle bir sorunum yoktu.

Bilgisayarım Casper. Evet biliyorum, Casper pişmanlıktır. Bilgisayarın arkasındaki Casper logosunun üzerine bir "Shit Happens" etiketi yapıştırdım zaten utancımdan.

Benim öğrenmek istediğim şey ise termal macun gibi bir şeyle bu sorunu halledip halledemeyeceğim. Lütfen o bilgisayarı çöpe at tarzı cevaplar atmayın. Maluım; bilgisayardan sadece oyun oynanmıyor, diğer işlemler de gerçekleştirilebiliyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı