Çözüldü Nvidia GTX 1050 CSGO Düşük FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

StreetMan

Kilopat
Dostlar laptop kullanıcısıyım, laptopda GTX 1050 var 4 GBlık ve oyun nedenini bilmediğim bir şekilde düşük FPS aliyor. En yüksek ayarlarda normalde makine kaldırdığı halde oyunu en yüksek ayarlarda oynatmıyor. 60 FPS 100 FPS arası aliyorum ve çok drop yiyorum internetten bir sürü kod yazdım oyun için -high -threads vs. Vs. Ama yok yine de yükselmiyor. FPS en düşükde bile 120 FPS aliyorum makine yaklaşık 8 aydır elimde ve ömrünün bitmediğinden eminim. FPS arttırmak için ne yapmam lazım?

Bu arada laptopun özellikleri merak edenler için:

MSI GTX 1050 4 GB
16 GB DDR4 3000 MHz RAM
İntel I7 7770hq
1TB hard disk
128 GB SSD

Şimdiden sağ olun.

Çözüm
Peki zaten sorunu çözdüm, yardımcı olduğun için teşekkür ederim. Makinede Turbo fan olduğu için pek soğutucu almaya gereği duymadım ama ona da bir bakarım.
Driverlara gelirsek laptopun kendi driverları var NVIDIA için ışıklandırma için falan bir serial kodla erişebiliyorsun sadece bu driverlara (serial kod PC'nin altında kasa kısmında yazıyor) o kodla tekrar bir kontrol ettim ve bazı driverları indirdim, artık kasma sıfıra indi anlamadığım bir şekilde 200 FPS alıyorum. Ama sorun çözüldü, daha ne?
Gtx 1060 6GB sahibiyim. Dust2 gibi haritalarda 110-120 ortalaması var. Agency gibi haritalarda 160-170 e çıkıyor. Valve deyimiyle restorasyon gören haritalarda grafikleri de günümüze uygun hazırladıklarından fps düşüşe geçiyor. Aldığınız FPS normal. Çok takıntı yaparsanız çözünürlüğü değiştirip oynayın. Ben tavsiye etmesem de profesyonel olduğunu düşünen oyuncuların çoğu düşük çözünürlük ayarlarını kullanıyor.
1.5 2 sene öncesine göre ne kadar kaliteli bir kart bile olsa 1050, kabul etmeliyiz ki artık kısmen yetersiz kartlar seviyesinde. Ki beni şimdiden 1060 kesmemeye başladı bile.Seneye Rtx 2070'e geçmeyi düşünüyorum zira sahibinden.com da yurtdışından gelme 3000 liraya satanlar var.(Tabi ki gidip elden test edip alınması şartıyla).

En düşük ayarlara alınca 20 fps artmasına ne demeli?
Çözünürlüğüm 4:3 1024x768 black bars
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aklıma bu geldi istemsizce 😀 Kutsal çözüm
Düzenli olarak senede 1-2 kez de olsa fan temizliği yapıyor musunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı