NVIDIA GTX 1070 Ti'dan RTX 3060'a geçmek

Bütçe
8000

228209

Kilopat
Merhaba. Elimdeki karta 3000TL'ye alıcı buldum. RTX 3060 almayı düşünüyorum sizce yükseltmeye değer mi? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçem 8000TL, 3060 değil. 3060'ı 7500 TL'ye alacağım.
Gene de alınmaz.

RTX 3060, RX 6600 muadili. 6600 XT bariz önde. 6700 daha da önde.

3060'a yükseltmek yerine 8000 TL bütçe ile çok daha iyi olan RX 6700, 6700 XT alınabilir.
DLSS teknolojisi için alıyorum açıkçası. Driver konusunda da daha güvenilir diye biliyorum. Ayrıca AMD ekran kartlarında "wattman" diye bir sorun varmış.

Gene de alınmaz.

RTX 3060, RX 6600 muadili. 6600 XT bariz önde. 6700 daha da önde.
Peki DLSS açıkken ikisini karşılaştırdığımızda ne dersiniz?

DLSS teknolojisi için alıyorum açıkçası. Driver konusunda da daha güvenilir diye biliyorum. Ayrıca AMD ekran kartlarında "WattMan" diye bir sorun varmış.

Yeni modellerde yok o sorun. DLSS yerine de FSR 2.0 var. Driver manasında da ilk dediğim gibi, 400 ve 500 serisinde olan sorunlardan dolayı markanın adı kirlendi. 6000 serisinde sorun yok.

Peki DLSS açıkken ikisini karşılaştırdığımızda ne dersiniz?

Yeni bir kartı DLSS"i kullanmayı düşünerek almak saçma. DLSS/FSR'a ihtiyaç duymayan bir kart almak daha mantıklı.

Genede, 3060 DLSS ile, 6700'ün FSR ile verdiğinden çok daha az performans veriyor.

Yeni modellerde yok o sorun. DLSS yerine de FSR 2.0 var. Driver manasında da ilk dediğim gibi, 400 ve 500 serisinde olan sorunlardan dolayı markanın adı kirlendi. 6000 serisinde sorun yok.
Var hocam. Tabii eski seriler kadar olmasa da bu da sıkıntılı. 6750 XT kullanan kuzenimde siyah ekran hataları oluştu ve 1 gün boyunca bu sorunlarla uğraştı. Yine 6000 serisinden bir kart kullanan sanal arkadaşımda WattMan sorunu oluştu. F/P olarak AMD ama stabil driver, tak çalıştır kafasında özelliği ile NVIDIA daha iyi derim. Yazılım konusunda her zaman öndedir NVIDIA.

Var hocam. Tabii eski seriler kadar olmasa da bu da sıkıntılı. 6750 XT kullanan kuzenimde siyah ekran hataları oluştu ve 1 gün boyunca bu sorunlarla uğraştı. Yine 6000 serisinden bir kart kullanan sanal arkadaşımda WattMan sorunu oluştu. F/P olarak AMD ama stabil driver, tak çalıştır kafasında özelliği ile NVIDIA daha iyi derim. Yazılım konusunda her zaman öndedir NVIDIA.

Bende 1050 Ti ve 3060 ile sorun yaşadım. AMD de sorun var diyenler NVIDIA'nın sorunsuz olduğunu sanıyorlar sanırım.

Radeon softwareda verilen her WattMan uyarısı, bildirimi de WattMan hatası anlamına gelmiyor.

Bende 1050 Ti ve 3060 ile sorun yaşadım. AMD de sorun var diyenler NVIDIA'nın sorunsuz olduğunu sanıyorlar sanırım.

Radeon softwareda verilen her WattMan uyarısı, bildirimi de WattMan hatası anlamına gelmiyor.
Nasil bir sorun yaşadınız hocam? Çünkü arkadaşımda 3060 Tİ var 1 yıldır ve bende de düz 3060 var ikimiz de en ufak sorun yaşamadık. Kafamız rahat yağ gibi akıyor şu anda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı