NVIDIA GTX 1070 Ti'dan RTX 3060'a geçmek

Bütçe
8000
Nasil bir sorun yaşadınız hocam? Çünkü arkadaşımda 3060 Ti var 1 yıldır ve bende de düz 3060 var ikimiz de en ufak sorun yaşamadık. Kafamız rahat yağ gibi akıyor şu anda.

Marvel's Spider-Man'in çıktığı zamandı. Oyunu oynuyordum güzelce. Özel bir driver çıkmıştı oyun için. İndirdim, kurdum. FPS'ler düştü. Arada 0'a düştüğü de oluyordu. Eski sürücüye döndüm, sorun gitti. Böyle.

Marvel's Spider-Man'in çıktığı zamandı. Oyunu oynuyordum güzelce. Özel bir driver çıkmıştı oyun için. İndirdim, kurdum. FPS'ler düştü. Arada 0'a düştüğü de oluyordu. Eski sürücüye döndüm, sorun gitti. Böyle.
Garip. Biz hiç öyle sorunlar yaşamadık. Ama çözmek de basitmiş yani sonuçta. Şipşak eski sürücüyü kuruyorsun düzeliyor. Benim siyah ekranla uğraşan kuzen izinli olduğu 1 günün tamamını komple o siyah ekran sorununa harcamıştı. Aşırı uğraştı düzeltmek için.

1050 Tİ üzerinde bu sorunu yaşadıysanız o yüzden olabilir. Artık çok eskimiş bir kart.

Nasil bir sorun yaşadınız hocam? Çünkü arkadaşımda 3060 Tİ var 1 yıldır ve bende de düz 3060 var ikimiz de en ufak sorun yaşamadık. Kafamız rahat yağ gibi akıyor şu anda.
Yükseltmeyi mantıklı buluyor musunuz?

Yeni modellerde yok o sorun. DLSS yerine de FSR 2.0 var. Driver manasında da ilk dediğim gibi, 400 ve 500 serisinde olan sorunlardan dolayı markanın adı kirlendi. 6000 serisinde sorun yok.

Yeni bir kartı DLSS"i kullanmayı düşünerek almak saçma. DLSS/FSR'a ihtiyaç duymayan bir kart almak daha mantıklı.

Genede, 3060 DLSS ile, 6700'ün FSR ile verdiğinden çok daha az performans veriyor.
1674203675876.png

Yükseltmeyi mantıklı buluyor musunuz?
Yani AMD geçmeyecekseniz evet GTX 1070 Tİ'dan RTX 3060'a geçmek mantıklı bana göre. Ben 3 hafta önce 3060'lı sistem aldım yağ gibi akıyor şu an bende. En ufak sorun çıkartmadı. AMD aslında F/P ama ne bileyim NVIDIA daha cazip gelir hep bana. AMD kısmını bilemeyeceğim. Ancak AMD geçilmeyecekse kesinlikle ama kesinlikle 3060'a geçilir. 2 fanlı model 70 derece falan yük altında. Isınma sorunu yok, kasma donma sorunu yok. 1080P oyunculuk için tam ideal bir ekran kartı. Ha tabii 4K, 8K oyunculuk istiyorum diyorsan 3060 değil çok çok daha üstü gerekir.

Yani AMD geçmeyecekseniz evet GTX 1070 Tİ'dan RTX 3060'a geçmek mantıklı bana göre. Ben 3 hafta önce 3060'lı sistem aldım yağ gibi akıyor şu an bende. En ufak sorun çıkartmadı. AMD aslında F/P ama ne bileyim NVIDIA daha cazip gelir hep bana. AMD kısmını bilemeyeceğim. Ancak AMD geçilmeyecekse kesinlikle ama kesinlikle 3060'a geçilir. 2 fanlı model 70 derece falan yük altında. Isınma sorunu yok, kasma donma sorunu yok. 1080P oyunculuk için tam ideal bir ekran kartı. Ha tabii 4K, 8K oyunculuk istiyorum diyorsan 3060 değil çok çok daha üstü gerekir.
1080P gayet yeterli hocam benim için.

Hem AMD hem Nvidia kullanan biri olarak naçizane şunu söyleyebilirim. Ben sabah işe gidip akşam 8 den önce bilgisayara oturmayan biriyim. Toplasan günde 3-4 saat kullanıyorum. Bütçem dolayısıyla 6600 almaya karar verdim. Daha fazla param ve daha fazla kullanım sürem olsaydı Nvidia tercih ederdim. Mesela sıcaklık değerlerim 71-72 civari. AMD - Nvidia arasında ki fiyat farkı ile de ben mesela ramler imi değiştirdim. Et ucuz ama yahnisi o kadar da kötü değil. 8k bütçeniz sadece ekran karti içinse görece daha stabil olduğuna inandığım Nvidia daha iyi bir tercih olacaktır. Ben öyle yapardım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı