NVIDIA GTX 1650 Ti overclock olmuyor

Makaleler
3
Arkadaşlar eskiden +196 MHz yaparak overclock yapabiliyordum. PUBG gibi oyunlarda drop girmiyordu. Şu an overclock yaptığımda (MSI Afterburner ile) drop girmeye başlıyor oyuna. Ayrıca MSI Afterburner'ın kendi Scan sekmeside hata veriyor. Sizce NVIDIA sürücüleriyle mi alakalı? Sıcaklıklarda da bir problem yok.
Sistem:
GTX 1650 Ti
i5-10300H
16 GB RAM Windows 10 Driver Versiyon 466.77

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, sorununuzu anladığımı varsayarak daha farklı bir çözüm öneriyorum. Bilgisayarınıza bu linkten GeForce Experience indiriniz. Programın kurulumunu farklı bir yol izlemeden direkt kurulum şeklinde yapınız. Kurulumdan sonra güncel sürücüleri kontrol ediniz. Sürücü ve programın güncel olduğundan emin olduktan sonra. Programı açıyoruz. Ayarlar sekmesine giriş yapıyoruz.

1.PNG

Karşınıza çıkan bu ekrandan deneysel özellikler seçeneğini etkinleştirip programın tekrar güncellenmesini sağlıyoruz. Sonrasında tekrar programın ayarlar sekmesine giriş yapıyoruz.

1624043546372.png

Bu seçeneği etkinleştiriyoruz. Varsayılan olarak alt+ Z kombinasyonu ile yer paylaşım sekmesini açıyoruz.

1624043661240.png

Açılan bu sekmeden performans seçeneğini seçiyoruz.

1624043701321.png

Açılan bu sekmeden otomatik ince ayarı etkinleştir seçeneğini seçiyoruz ve sistemde bulunan GeForce Experience hariç tüm programları kapayıp taranmanın yapılmasını bekliyoruz. Taramadan sonra otomatik olarak sistem özelliklerine göre ince ayar gerçekleştirecektir.

Ne yaptık şimdi?

NVIDIA'nın bazı kartlar için stabil olarak bazı kartlar içinse deneysel olarak sunduğu otomatik overclock özelliğini aktik ettik.

Not: olası bir sorun halinde aynı adımları izleyerek seçeneği kapatıp deneysel seçeneğini kapatınız. Sorun ile ilgili yanıtınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Merhabalar, sorununuzu anladığımı varsayarak daha farklı bir çözüm öneriyorum. Bilgisayarınıza bu linkten GeForce Experience indiriniz. Programın kurulumunu farklı bir yol izlemeden direkt kurulum şeklinde yapınız. Kurulumdan sonra güncel sürücüleri kontrol ediniz. Sürücü ve programın güncel olduğundan emin olduktan sonra. Programı açıyoruz. Ayarlar sekmesine giriş yapıyoruz.

Eki Görüntüle 1074017

Karşınıza çıkan bu ekrandan deneysel özellikler seçeneğini etkinleştirip programın tekrar güncellenmesini sağlıyoruz. Sonrasında tekrar programın ayarlar sekmesine giriş yapıyoruz.

Eki Görüntüle 1074019

Bu seçeneği etkinleştiriyoruz. Varsayılan olarak alt+ Z kombinasyonu ile yer paylaşım sekmesini açıyoruz.

Eki Görüntüle 1074025

Eki Görüntüle 1074032

Açılan bu sekmeden otomatik ince ayarı etkinleştir seçeneğini seçiyoruz ve sistemde bulunan GeForce Experience hariç tüm programları kapayıp taranmanın yapılmasını bekliyoruz. Taramadan sonra otomatik olarak sistem özelliklerine göre ince ayar gerçekleştirecektir.

Ne yaptık şimdi?

NVIDIA'nın bazı kartlar için stabil olarak bazı kartlar içinse deneysel olarak sunduğu otomatik overclock özelliğini aktik ettik.

Not: olası bir sorun halinde aynı adımları izleyerek seçeneği kapatıp deneysel seçeneğini kapatınız. Sorun ile ilgili yanıtınızı bekliyorum.
Çok iyi anlatmışsınız. Deneyeceğim hocam.

Eki Görüntüle 1074017

Eki Görüntüle 1074019

Eki Görüntüle 1074025

Eki Görüntüle 1074032

Ne yaptık şimdi?

Hocam aynı olay oluyor. MHz bir anda düşüyor ve oyuna drop giriyor. MSI Afterburner Scanner da hata veriyor. Nvidia sürücüsüyle alkalı olabilir. Bir süre böyle kullanacağım yeni sürücü yayınlanınca tekrar deneyeceğim overclock.

Son düzenleme:
Çok iyi anlatmışsınız. Deneyeceğim hocam.

Hocam aynı olay oluyor. MHz bir anda düşüyor ve oyuna drop giriyor. MSI Afterburner scanner da hata veriyor. NVIDIA sürücüsüyle alkalı olabilir. Bir süre böyle kullanacağım yeni sürücü yayınlanınca tekrar deneyeceğim overclock.

Tekrar merhaba, MSI Afterburner scanner maalesef 1650 Ti modelinde tam destek veremiyor. MSI yazılımları ile OC işlemi önermiyorum. 466.77 GeForce Game Ready sürücüsü kurulu olduğundan emin olunuz. Oyun genelinde drop gecikmelerinin sistem kaynaklı olduğunu düşünüyorum. OC halinde değilken bile stabil FPS verebilecek bir karttır kendisi. Sisteminiz ile ilgili kullanımları bilmediğimden dolayı kör bir öneri yapacağım. ISLC bu linkten bu konuyu inceleyebilirsiniz.

Tekrar merhaba, MSI Afterburner scanner maalesef 1650 Ti modelinde tam destek veremiyor. MSI yazılımları ile OC işlemi önermiyorum. 466.77 GeForce Game Ready sürücüsü kurulu olduğundan emin olunuz. Oyun genelinde drop gecikmelerinin sistem kaynaklı olduğunu düşünüyorum. OC halinde değilken bile stabil FPS verebilecek bir karttır kendisi. Sisteminiz ile ilgili kullanımları bilmediğimden dolayı kör bir öneri yapacağım. ISLC bu linkten bu konuyu inceleyebilirsiniz.
Hocam 1650 Ti tam destek veremiyor demişsiniz ama bir iki hafta önce veriyordu. Yaklaşık olarak Core Clock +196 MHz de stabil çalışıyordu. Dediğim gibi sürücülerle alakalı olabilir. Yeni sürücüyü bekleyeceğim. En ufak Core Clock arttırımında drop giriyor.

Hocam 1650 Ti tam destek veremiyor demişsiniz ama bir iki hafta önce veriyordu. Yaklaşık olarak Core clock +196 MHz de stabil çalışıyordu. Dediğim gibi sürücülerle alakalı olabilir. Yeni sürücüyü bekleyeceğim. En ufak Core clock arttırımında drop giriyor.

Merhaba, MSI Afterburner genelinde hiçbir zaman 1650 Ti modeli tamamen desteklenmedi. Belirli uyarılar dahilinde scanner belli durumlarda çalışabiliyordu sadece. Elime size daha net sonuçlar verebilmek için benzer bir laptop aldım. 10200h, 1650 Ti, 8 GB şeklinde bir sistemdi. Sizin için OC testlerine soktum 2 adet 4800RPM ulaşabilen fan ile elde edebildiğim en stabil OC +121MHz idi fazlasında kartı zora soktuğumu fark ettim. Hem OC hem OC olmadan benchmark testleri yaptım. Benchmark testlerini sorunsuz geçti. Oyun testlerinde OC +130MHz üzerinde iken stabilitesini kaybettiğini gözlemledim. Sonuç olarak kartın OC olarak sadece NVIDIA programı üzerinden yapılan şeklini öneriyorum. Bunun yanında OC yapmamak daha iyi bir seçenek olabilir bu kart için. Size şu yolu önereceğim; Link1 yanı sıra tam olarak drop değerlerini takip etmek için bir benchmark açıp hangi değerden hangi değere düştüğünü yakalamanız iyi olabilir.

Merhaba, MSI Afterburner genelinde hiçbir zaman 1650 Ti modeli tamamen desteklenmedi. Belirli uyarılar dahilinde scanner belli durumlarda çalışabiliyordu sadece. Elime size daha net sonuçlar verebilmek için benzer bir laptop aldım. 10200h, 1650 Ti, 8 GB şeklinde bir sistemdi. Sizin için OC testlerine soktum 2 adet 4800RPM ulaşabilen fan ile elde edebildiğim en stabil OC +121MHz idi fazlasında kartı zora soktuğumu fark ettim. Hem OC hem OC olmadan benchmark testleri yaptım. Benchmark testlerini sorunsuz geçti. Oyun testlerinde OC +130MHz üzerinde iken stabilitesini kaybettiğini gözlemledim. Sonuç olarak kartın OC olarak sadece NVIDIA programı üzerinden yapılan şeklini öneriyorum. Bunun yanında OC yapmamak daha iyi bir seçenek olabilir bu kart için. Size şu yolu önereceğim; Link1 yanı sıra tam olarak drop değerlerini takip etmek için bir benchmark açıp hangi değerden hangi değere düştüğünü yakalamanız iyi olabilir.
Hocam ben anlatamıyorum ya da siz anlamak istemiyorsunuz. Bu kart 2-3 hafta önce +196 MHz destekliyordu ve bir sıkıntı çıkarmıyordu. Neden inatla aynı şeyleri yazıyorsunuz anlamıyorum. Sizin için tekrar yazayım isterseniz. 1650 Ti kartının desteklediği ya da desteklemediği konusunda bir soru sormuyorum. Benim sorunum 2-3 hafta önce sorunu olmayan kart şu an ne oldu da drop veriyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı