Ölü proje Arco hariç hiçbir dağıtımda NVIDIA kartımı düzgün kullanamadım. En kötü deneyimi ise Mint verdi.
Tam anlamda kurup kullandığım ilk dağıtım Pardus, kullanıma ilk geçtiğimde Wine kurmaya çalışmıştım abimle. GUI olmasına rağmen biz tui ile kurduk. Sebebi ise GUI kurucusundan bir şey anlamadık, wikiye göre tui üzerinden kurduk ve Debian 12 sağ olsun her sürücü çalışmamıştı ama gerekli olanlar çalıştı (Wi-Fi vs.)
NVIDIA deneyimi Pardus'ta ilk başta iyiydi ama o zamanlar GSI ROM ile ilgilemdiğimden sistem çok donuyordu ve bu yüzden Windows'a dönüyordum ama Linux önermeye devam etmiştim o zamanlar. (2022, foruma yeni yeni kayıt olmuştum.)
Daha sonra yeniden Linux'a geçmek istedim,
@Rona bana Mint ile başla demisti ama kurduktan 5 dk sonra geri sildim. Kötü bir uyumsuzluk sunmuştu. 2 3 ay sonra da heveslenip Arch denemek istedim ama deneyimim olmadığından ALCI ile kurdum. NVIDIA sürücüsü kurarken ekran gitmişti. Gelmedi diye de silip Fedora'ya geçmiştim. Güzel bir deneyim sunmuştu NVIDIA kartım ile ancak plasma ve Hyprland kurunca sistem kullanılmaz hâle geldi. Sonra Arco Linux'a geçtim. Oradan da NixOS'e. En iyi deneyim sıram Arco, OpenSUSE, NixOS, Fedora/Ubuntu, Pardus, Mint şeklinde.
Laptop almayı planlıyorum ancak AMD ile ilgili gördüğüm bazı sorunlar PC yerine telefon almaya yönlendiriyor.