NVIDIA harici GPU'lu laptopta Linux kullanımından memnun musunuz?

Windows çoğu programa uyumlu olduğu için kullanıcı sayısı fazla, ayrıca Xbox ile uyumlu olması beni iten sebeplerden biriydi, Adobe programları da bildiğim kadarı ile Linux'ta yok.

Herkesin alışkanlığı farklı tabii ama ülkemizde artık Windows klasikleşmiş bir durumda, ayrıca yaşadığım şehirde bir sıkıntı yaşasam Linux'ta servis hizmeti almam çok zordu küçükken, şu an olsa kendim hallederim de, o zaman ki problem yaşamama isteğimden dolayı Windows'u tercih ettim, şu an da benim için Windows daha iyi.

Windows çoğu programa uyumlu olduğu için kullanıcı sayısı fazla, ayrıca Xbox ile uyumlu olması beni iten sebeplerden biriydi, Adobe programları da bildiğim kadarı ile Linux'ta yok.

Sorunsuz kullanıyorum. Evet resmi destek bulunmuyor ama WINE ile sorun çıkarmıyor.

Şu an Windows'un işletim sistemi olarak berbat olduğunu düşünüyorum. Windows'u hâlâ kullanılır tutan şey Microsoft değil, oyun ve uygulama şirketleri. Şirketler Windows için özel destek sunma çabasına girmese yani macOS ve Linux için eşdeğer destek sunsalar Windows kullanan kalmazdı. Windows destek olarak iyi, işletim sistemi olarak berbat.

Şekersiz kola her yerde bulunmaz ama düz kola bulunur.

Onun gibi bir şey Windows ve diğer işletim sistemleri arasındaki fark, yoksa Windows yeterince sıkıntılı bir sistem.

Onun gibi bir şey Windows ve diğer işletim sistemleri arasındaki fark, yoksa Windows yeterince sıkıntılı bir sistem.

Adobe programlarını çalıştıramadan önce üniversite nedeniyle Windows Dual boot kullanıyordum. Arch Linux gibi stabilite konusunda berbat olabilecek kadar güncel paketler sunan bir dağıtımda bile yaşamadığım kadar güncelleme sorunu yaşamıştım. Windows için ilk odaklanmaları gereken durum güncellemeler ve güncelleme sistemi bana göre.

Ek olarak Arch Linux'ta bile güncelleme yüzünden sistemi açamadığım olmadı. Windows bana onu ilk defa yaşatmıştı.

Yani Windows'un geniş bir kitlesi var kullanıcı olarak, adamlar Windows'u kapatmadığı sürece kullanılacağını da biliyorlar, Apple gibi, o yüzden pek iyi bir güncelleme ekibi yok, bence.

Yani Windows'un geniş bir kitlesi var kullanıcı olarak, adamlar Windows'u kapatmadığı sürece kullanılacağını da biliyorlar, Apple gibi, o yüzden pek iyi bir güncelleme ekibi yok, bence.
Linux var olmasa da tercihim Windows olmazdı bahsettiğimiz sebepten dolayı. Apple da güvenilir bir şirket değil ama stabilite açısından tercihim macOS olurdu.

Ben 2011'den beri Linux uzerinde NVIDIA kullanıyorum hepsi laptop idi, ilk baslarda Linux'ta Dual GPU icin gerekli altyapı olmamasi sebebiyle Optimus laptoplarda bu altyapı olusturulana kadar sıkıntı yasadik. NVIDIA desktop sistemlerde hep hizli ve stabil calisirdi. Optimus sorunu cozuldugunden bu yana NVIDIA ile cok az sıkıntı yasadim, performansi her zaman iyiydi. NVIDIA'nin asil sorunu Linux'u sadece datacenterlar konusunda onemsemesi bu yuzden surucusu gayet stabil olsa da nadiren sorunlar yasadiginizda cozumunun gec kalmasi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…