NVIDIA kenar yumuşatma ayarı etkisiz mi olacak?

Jesus Wicked

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle en iyi görüntüyü istiyorum.

Mesela Cyberpunk'ta kenar yumuşatma ayarı göremedim. Eşyönsüz süzme ayarı var o 16X'te.

Ama direkt olarak kenar yumuşatmayı ayarlayabileceğim bir seçenek göremedim. (Belki de otomatik oluyor ya da gerek yok bilmiyorum)

Kenar yumuşatma ayarım uygulama kontrolü seçeneğinde olduğu için oyun tarafından kontrol edilecek anlamına geliyor ama oyunda böyle bir ayar yok.

Oyunlarda kenar yumuşatma ayarı yoksa kenarlar hiç yumuşamayacak anlamına mı geliyor?

Kenar yumuşatma ayarı olmayan oyunlar olursa diye denetim masasındaki kenar yumuşatma ayarını uygulama kontrolü yerine manuel bir şekilde 8X'e mi almalıyım?

Ayarlarım bu şekilde.

4070 kullanıyorum.

Son düzenleme:
Yapacağın şey oyunun çözünürlüğünü monitörünün desteklediği maksimum çözünürlüğe ayarlamak. Daha da yükseltmek istiyorsan DSR açıp daha da yüksek çözünürlüklere çıkabilirsin. Kenar yumuşatma falan gereksiz. Buradaki ayarlar çoğu oyunda hiçbir işe yaramıyor yani boşuna kurcalama. Bu arada ekran kartı nedir?

4070.

DSR kullanmıyorum. Kenar yumuşatma olmazsa kenarlar tırtıklı olmuyor muydu? Denetim masası ayarlarının önemli olduğunu duydum.

4070.

DSR kullanmıyorum. Kenar yumuşatma olmazsa kenarlar tırtıklı olmuyor muydu? Denetim Masası ayarlarının önemli olduğunu duydum.

Şimdi çözünürlüğün yeterince yüksekse kenar yumuşatmaya gerek kalmıyor zaten. Olabilecek en iyi görüntüyü almak istiyorsan DLSS kapalı olacak sekilde çözünürlüğü de 4K ya alıyorsun tamamdır. Tabii Ray Tracing işin içine girince DLSS kapalı 4070 oynatmaz bu oyunu.

Monitörüm 2k. 4k fazla gelir. DLSS şart zaten çoğu oyunda. DLSS harici ultra yapıyorum çoğu zaman. Denetim masası ayarlarını araştırıp denedim biraz. Ama dediğim konu aklıma takıldı. Bazı oyunlarda kenar yumuşatma ayarı var. Gerek kalmıyorsa neden var?

Tamam zaten 2K yapıp DLSS açtığında elde edeceğin görüntü gayet kaliteli olur. Eskiden çözünürlüğü monitör kısıtlamasından dolayı yükseltemediginde, kenar yumuşatma açardın. Bu şekilde telafi ederdin. Ama artık VSR var DSR var çözünürlüğü ekran kartının desteklediği kadar yükseltebiliyorsun. Yeni oyunlarda 8xmsaa gibi ayarlar göremezsin artık. Gerek de yok. Kaldı ki Cyberpunk 2077 gibi optimizasyon özürlü bir oyunda 8X kenar yumuşatma ile oyunu oynaman için 4090 SLI falan lazım. Ha bu arada oyunlarda DLSS açtığın zaman kenar yumuşatma ayarı devre dışı kalir. Bu kenarların yumuşamayacağı anlamına gelmiyor ama.

Şimdi 2 sorum var.

Manuel bir şekilde kenar yumuşatmayı denetim masasından 8x'e alsam senin dediğin gibi FPS çakılır mı?

Ha bu arada oyunlarda DLSS açtığın zaman kenar yumuşatma ayarı devre dışı kalir. Bu kenarların yumuşamayacağı anlamına gelmiyor ama.
Böyle demişsin. Oyun bize sormadan mı kenarları yumuşatıyor yoksa çözünürlük yüksek olduğu için mi yumuşuyor?

Şimdi 8x denedim Cyberpunk'ta. FPS'te bir şey değişmedi. Oyun izin vermiyor sanırsam bu ayara.

Son düzenleme:
Eğer gerçekten 8xmsaa ayarı çalışıyorsa, ki hiç sanmıyorum, evet çakılması lazım. Çünkü 8x kenar yumuşatma çalışırsa DLSS devre dışı kalır. Ve gereksiz bilgin olsun. İlle daha pürüzsüz olsun istiyorsan DSR ile 4k ya getir çözünürlüğü. Çok daha mantıklı. Zaten DLSS de açık. İkinci soruna gelirsek de zaten çözünürlük ne kadar yüksek olursa kenarlar o kadar yumuşak olur. Yani burada olay yine çözünürlükte bitiyor.

Denetim masasında msaa yazmıyor. Direkt kenar yumuşatma yazıyor. 8x yaptım oyuna girdim fark yoktu. Sanırsam oyun izin vermiyor olsa gerek. Yukarıda attığım fotoğraftaki ayarlar iyi mi değiştireyim mi?

Denetim masasında MSAA yazmıyor. Direkt kenar yumuşatma yazıyor. 8X yaptım oyuna girdim fark yoktu. Sanırsam oyun izin vermiyor olsa gerek. Yukarıda attığım fotoğraftaki ayarlar iyi mi değiştireyim mi?

NVIDIA Denetim Masası ayarlarından bahsediyorsan hiçbirini kurcalama. Orijinali neyse o olsun. Maksimum grafik kalitesi istiyorsan 4K + Ultra ayarlar. Bunun ötesine o NVIDIA Denetim Masası ayarları ile geçemezsin. Oyunun sınırı bellidir. Belki bazı modlarla daha kaliteli kaplamalar elde edebilirsin ama bu kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…