Nvidia Kod 43 Hatası Çözümü

Yer
Antalya Manavgat
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Merhaba arkadaşlar. Ben kendi çapımda bu hatanın kolay yoldan çözümünü buldum ve sizlerle de paylaşmak istedim.
Sürücü kaldır, güncelle yapmamıza gerek yok. Öncelikle kendimize kullanmak için bir Linux dağıtımı buluyoruz Mint öneririm, ben hem Windows hemde Linux kullanıyorum. Neyse çözümü size nasıl bulduğumu anlatayım bir gün yine bu hatayla karşılaşınca format atmak istemediğim için hdd'de yer açıp Mint kurdum sürücüleri falan güncelledim gayet güzel kullanıyorum ekran kartı geçişi için Linux'ta Nvidia Prime var onu kullanıyorum. Linux'ta oyun oynamak için ekran kartını etkinleştirdim sonra oyunu oynadım tamam güzel sonra Windows'a geçtim hatayla uğraşmak için, bir baktım hata çözülmüş çözüm olarak Linux'u açıp Nvidia Prime dan ekran kartını bir kere çalıştırıp daha sonra Windows'a dönünce hata düzeliyor. Çözemeyip format atmak zorunda kalan arkadaşlar için en kestirme çıkış yolu. Kendi bilgisayarımda beş defadan fazla denedim ve çözüme ulaştım. Başka bilgisayarlarda deneme imkanım olmadı, deneyenler sonuçları yazarlarsa memnun olurum. Dediğim gibi kendi çapımda bulduğum çözüm, belkide sizde işe yaramaz ama ben paylaşmak istedim. İşinize yaradıysa ne mutlu bana.

hocam iyi günler dilerim benim aynı sorunum war laki bu anlattıgınız linux işi falan anlamış degilim net olarak yani aşamalı anlatabilirmisiniz size zahmet aynı laptop modelini kullanıyorum hocam bende

Uyarı: Bunları yapmak zorunda değilsin. Sende çalışmaya bilir. İyi şanslar.
Yapman gerekenler
1- Linux Mint Cinnamon x64 indirmek ve rufus ile usb ye yazmak.
2- Sonra Windows'tan disk bölümleme yapıp hdd ye 10-15 gb yer açmak ve Minti kurmak.
3- Daha sonra ise Mint i açıp Başlat menüsüne, Sürücü Yöneticisi yazmak ve açmak.

4- Açınca basit bir güncellemeden sonra Nvidia için sürücü seçim ekranı gelecek.

5- Sen en yukarıdaki önerilen sürücüyü seçip yükleyeceksin. Uzun sürebilir.
6- Pc yeniden başlat tekrar Minte gir.
7- Zaten ekran kartını direkt algılar.

8- Şimdi yapman gereken ise PC i yeniden başlatıp Windows a gireceksin ve aygıt yöneticisinden ekran kartını kontrol edeceksin, düzelmiş olacak, başka bir şey yok. Daha sonra bir daha 41 hatası olursa PC yeniden başlatıp Minte gir çık yapacaksın.
Eğer bunları yapınca işe yaradı ise ne mutlu bana. Bu yolu ben yaklaşık 8 aydır falan kullanıyorum. İyi günler, kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…