Çözüm NVIDIA Kurulum Programı devam edemiyor

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Az önce dizüstü bilgisayarıma NVIDIA Türkiye sitesinden güncel sürücüyü indirdim fakat kurmaya çalışırken NVIDIA Kurulum Programı devam edemiyor hatası aldım. Sonrasında sürücüyü global siteden indireyim dedim ve farkı gördüm. NVIDIA Türkiye sitesi halen daha eski tip sürücü verirken global site artık yeni DCH mimarili sürücü veriyor.

Çözüm? Sürücü indirmek için global siteyi kullanın:

Sürücü dosya adında DCH yazmalı. Ör.: 460.79-notebook-win10-64bit-international-dch-whql

Güncelleme: Bu sorun Windows sürümünüz aşırı eski ise veya ekran kartınız Fermi veya öncesi bir mimariye sahipse de başınıza gelebilir.

Son düzenleme:
Bu sorun bazen ekran kartı arızası ile alakalı da olabilir. Normalde driver yüklenirken ekran 4-5 kere gider gelir en fazla ama eğer kart arızalıysa ekran sürekli sonsuza kadar gelip gider. Tabii bu düşük bir ihtimal yazılım ile alakalı da olabilir.

Bundan sonra bütün sürücüleri global sitesinden indirmek ve diğer kullanıcılara global siteden sürücü bağlantısı vermek gerekli oldu o halde. Peki ya GeForce Experience üzerinden yapılan güncelleştirmeler? Onlarda böyle bir sorun var mı?

Hocam bazı eski nesil ekran kartlarda da (GT730'un bazı modelleri gibi) bu sorun ortaya çıkabiliyor çünkü driver destekleri sona ermiş bulunmakta. Bunun da altını çizelim ki arkadaşların kafası karışmasın.

Bu sorun benim gözlemlediğim kadarı ile 700 serisi ve altı bu sorunu çok yaşar oldu.

Bu sorun benim gözlemlediğim kadarı ile 700 serisi ve altı bu sorunu çok yaşar oldu.
O kastettiğin serideki ekran kartlarının çoğu Fermi mimarisine sahip ve o ekran kartlarındaki sürücü kuramama sorunu bu rehberde bahsedilenle alakalı değil. Sorun, Fermi mimarisi için desteklenen en son sürücünün 391.35 sürümü olması ve kullanıcıların 391.35'ten daha üst sürümleri kurmaya çalışması.

Rehbere ve rehberin altındaki iletideki linke bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…