Merhabalar, öncelikle kullandığım PC hakkında bilgi vereyim. Bilgisayarı dün topladık ve bugün Driver vs. sorunları halletik. Fakat NVIDIA marka ekran kartımın denetim masasına girdiğimde sorun veriyor. Bu fotoğrafları alt kısımda paylaşacağım. Ayrıca ekran kartımın ve monitörümün VGA, HDMI vb. port ve kablolarını yanlış takmış veya eksik parça olup/olmadığını size sormak istedim. İlk olaydan başlıyorum:
Yukarıda bulunan fotoğraftaki sorunu bir türlü çözemedim. Gerekli Driverlar yüklü.
Evet, gördüğünüz gibi GPU 1 yani ekran kartım %0. Bilgisayarım yeni olduğundan oyun oynayamadım. Bu fotoğraf normal mi yoksa normal değil mi?
Yukarıda PC özelliklerini yazmayı unutmuşum. Buraya yazıyorum:
İşlemci: i5 8400 CPU @ 2.80 GHz
Ekran Kartı: GTX GeForce 1050 Ti 4 GB
Ram: DDR4 16 GB HyperX RAM
Anakart: PRIME B360M-K
PSU: 500 W
Monitör: SAMSUNG S27F350FHM
Şimdi VGA ve HMDI konusuna gelelim. Bilgisayarın VGA port girişine taktığım VGA kablosunu bilgisayarımın kasasında bulunan Ana Kartın VGA portuna yerleştirdim:
Zaten dün bilgisayarımı böyle çalıştırmıştım. Sonrasında HDMI kablosunu monitörün portundan ekran kartının portuna yerleştirdim:
Aşağıda attığım foto ise monitörümün portları:
Aygıt yöneticisi:
Attığım fotolarda hangi parçalar eksik veya yanlış? Denetim masası ve ekran kartımın kullanılmaması bunlardan dolayı mı? Eksik veya yanlış ise ne yapmam gerekiyor? Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.