Çözüldü NVIDIA MX110 GPU düşük GPU saat hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Augustinus

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar,
NVIDIA MX110 kullanıcısıyım.
MSI Afterburner'da GPU MHz kısmında 405 MHz geçmiyor makine. Normalde 1300 maksimum sınırdır. Bu da oyunlarda donmalara kasmalara sebep oluyor. Overclock yapmadım. Makineyi alalı 1 ay oldu. Orijinal Windows kullanıyorum. Driverlar güncel. Sebebi nedir?
Arkadaşlar Tanrı Aşkına yardım edin böyle kaldı.

@RecepBaltaş Abi Allah aşkına bir bak. Çözümü yok hiçbir yerde.

Çözüm
@Recep Baltaş servise gönderdim. Anakart değişimi yaptılar. Fabrika çıkışlı işlemci arızası denmiş. Şu an değerler değişti. Size de teşekkür ederim. Bu sorunu yaşayan çok arkadaş var. Onlara tavsiyem, işlemci kaynaklı mı kontrol etsinler bunun için
  • HWiNFO
  • CPU-Z
  • Görev yöneticisi > performans
Kısmından testlerini yapıp hemen servislerine ulaşmaları. Teşekkür ederim.
Dediğiniz güncellemeleri yaptım. GPU-Z'den render testini yaptım. Durum hala böyle. 405 sabit.
Garip bir şey var, teste başladığında 1.2K gibi bir rakam görüyor ama aniden kendini 405'e düşürüp sabitliyor.

Dosya Ekleri

• recep3.png
    recep3.png
    293,3 KB · Görüntüleme: 75
20.06.2020 Tarihinde satın almışım. Yaklaşık 8 Aylık bir cihaz. Sadece ders için kullandım.

Recep bey, durum böyle.
+ Olarak CPU-Z'den Graphic kısmından Mhz bakmak istediğimde bunu gösterdi. Yine 405.

Dosya Ekleri

• recep4.png
    recep4.png
    14,1 KB · Görüntüleme: 58
  • recep5.png
    recep5.png
    18,3 KB · Görüntüleme: 62
Bu görsel işlemcide yük yok. İşlemci 1.5 GHz'te çalışıyor. Emin olmamakla birlikte ısınma sorunu olabilir.

Siz yine de Nividia Kontrol Paneli altından Maksimum performans modunu seçin. Sorun devam ederse sürücüyü DDU ile kaldırıp öyle kurun yeni sürümü.

Şarj adaptörü kaynaklı bir sorun olabilir şarjdan çekip dener misin aynı testi.

Şarj adaptörü kaynaklı bir sorun olabilir şarjdan çekip dener misin aynı testi.

Hocam Hangi testi, bir sürüt test yaptıkta? GPU-Z Testini mi?

Bu görsel işlemcide yük yok. İşlemci 1.5 GHz'te çalışıyor. Emin olmamakla birlikte ısınma sorunu olabilir.

Siz yine de Nividia Kontrol Paneli altından Maksimum performans modunu seçin. Sorun devam ederse sürücüyü DDU ile kaldırıp öyle kurun yeni sürümü.

DDU ile kaldırıp hem NVIDIA hem de ONBOARD kaldırıp tekrar sıfırdan kurdum. NVIDIA Kontrol panelinden maksimum performansı seçip denemiştim Recep hocam. Aynı sorun devam etti ama.

+ Olarak, Lenovo Desteği attığım Tweet üzerine bana ulaştı. Sürücü önerdiler yükledim düzelmedi. Sonrasında format bu sorunu çözer dediler. Lakin Format da çözmedi.
+ 24.02.2021 bilgisayarıma Tekrar Uzaktan Lenovo desteği bağlandı. Olayın işlemci kaynaklı olduğu düşünülüyor. Servise göndermem istendi. İşlemcim olması gerekenden çok düşük bir şekilde çalışıyor. Bu Durumlarda arkadaşların servise böyle bir bilgi vermesi gerektiğini düşünüyorum. Ekran kartımı incelediklerinde bir sorun olmadığını lakin İşlemci kaynaklı problem olduğunu söylediler. Bunun MHz değişimi ile ne alakası var bilmiyorum.

@Recep Baltaş servise gönderdim. Anakart değişimi yaptılar. Fabrika çıkışlı işlemci arızası denmiş. Şu an değerler değişti. Size de teşekkür ederim. Bu sorunu yaşayan çok arkadaş var. Onlara tavsiyem, işlemci kaynaklı mı kontrol etsinler bunun için
  • HWiNFO
  • CPU-Z
  • Görev yöneticisi > performans
Kısmından testlerini yapıp hemen servislerine ulaşmaları. Teşekkür ederim.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı