Marchempas
Kilopat
Daha fazla
Evet arkadaşlar, gördüğünüz gibi arka planda çalışan NVIDIA yazılımları var. Bildiğim kadarıyla bunların bazıları deneyimi iyileştirmek için internetten bilgi alışverişi sağlıyor, driver sürücüleri çıktığında bildirim sağlıyor, ya da video çekenler için Shadow Play uygulamasını sunuyor. MSConfig'den kırmızı ile işaretlediğim üç NVIDIA programının tikini kaldırdım ve yeniden başlattım. Bu ayar bana ekstra 500 ila 600 MB'lık bir RAM boşluğu kazandırdı normalde boşta iken 2 GB RAM kullanan sistemim, ayarı yaptıktan sonra 1.5 hatta 1.3 GBlara kadar düştü. Bunun yanında oyunlarda da 3-5 FPS'lik gözle görülür bir fark var. Fakat bu ayardan sonra ne NVIDIA Denetim Masası ne de NVIDIA Experience yazılımına girebildim. Bu programı kullanma sebebim NVIDIA Denetim Masası'ndan ara sıra bazı ince ayarları yapmak ve Experience programından güncel yazılımı indirmek bunlar dışında ekstra kullandığım bir şey yok. Bu yüzden. PC kullanırken ekstra 500 MB'lık bir yük istemiyorum. Sorum ise bu programı arka planda kapatıp her defasında manuel şekilde çalışırabilmek mümkün müdür veya programı kapatmanın ekstra bir sakıncası var mı? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.