NVIDIA, RTX 5000 Serisinde Samsung GDDR7 Bellekler Kullanabilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

GDDR6X belleklerin tek üreticisi olan Micron, 2020’nin ortalarından bu yana NVIDIA’nın öncü bellek tedarikçisi konumunda yer alıyor. Ancak BusinessKorea‘nin haberine bakılırsa bu durum yeni nesil GDDR7’nin yaklaşmasıyla birlikte değişebilir. GPU pazarının lideri NVIDIA, GeForce RTX 5000 serisi ekran kartları için kullanacağı belleklerin değerlendirmelerini şimdiden yapmaya başladı bile. Şirketin masasında Micron’un yanı sıra bir başka teknoloji […]

Devamı: NVIDIA, RTX 5000 Serisinde Samsung GDDR7 Bellekler Kullanabilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Yıllar sonra gerçekten üst düzey sayılabilecek bir ekran kartı yani RTX 3090 aldım ama onu da daha haftası dolmadan şimdiden NVIDIA eskitme derdinde arkadaş.
Kart eski olduğundan değil de teknoloji desteğinden ötürü eski sayılıyor.
3000 serisi için DLSS 3.0 gelseydi 4000 serisinin ne anlamı olurdu?

Yıllar sonra gerçekten üst düzey sayılabilecek bir ekran kartı yani RTX 3090 aldım ama onu da daha haftası dolmadan şimdiden NVIDIA eskitme derdinde arkadaş.

AMD 6900 XT çıkarıyor diye NVIDIA'nın Ampere Titan kartını 3090 diye isimlendirip piyasaya sürmesinden kaynaklı. Biraz hantal bir kart 3090, kas gücü ve VRAM miktarı benimle iş yap diye bağırıyor.

3090 Ti daha da beterdi.

3090 Ti gibi "sizi kazıklayacağım" kartını hayatımda görmedim. RTX 4090'dan yalnızca 6 ay önce $2000 etiket basıp piyasaya sür, güç tüketimi gökyüzüne fırlasın ve Frame Generation'dan bile afaroz edil.

2021'de falan çıksaydı yine eyvallah derdim de, garip gerçekten.

Hatırlarsan 2080 Ti'de benzer bir başarısızlık örneğiydi.

4000 serisinde büyük atılım yapıldı. Böyle bir atılım yapılana kadar 5000 serisinin çok da önemi olmaz bana kalırsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…