NVIDIA RTX 5080 16 GB alınır mı?

enessylu

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. RTX 5080 almayı düşünüyorum. Fakat 16 GB olması kafa karıştırıyor. 5080 benim gözümde = 4080 Ti, RTX 4080'a 16 GB yetiyorsa RTX 5080'e de yetecektir mantıken. Fakat GTA 6 için düşünüyorum özellikle, 2K monitörüm var 4K monitöre geçmek istemiyorum. İleriye yönelik 16 GB yeter mi diye sormaktayım, yani DLSS MFG gibi saçma özellikleri açmadan yetsin istiyorum. Yoksa yılbaşından sonra RTX 50 Super ailesini mi beklemeliyim? Fakat bu sefer de NVIDIA'nın %40 GPU üretimi düşüreceğini duydum. RAM'lerin zamlanmasıda cabası ve Samsung'un RAM'lere %100 zam yapması VRAM'lere de yansıyacakatır diye düşünüyorum. RTX 5080 Super üretildi diyelim, fiyatları 5080 ile aynı olur mu? Hadi bekledim diyelim, ya daha da pahalı çıkarsa? Fikirlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar.

Hocam nedir NVIDIA aşkı 9070 XT ile aralarında 11-12 k fark var ikisde 16 GB model ararlıdana 4 FPS fark var bütçeniz sorun değilse 9070 XT alın derim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5080 ile 5080s arasında en az 6-7 k fark olur.

Arkadaşlar 9070 XT gibi bir gerçek var haklısınız, fakat nvidia seviyorum, daha pahalı biliyorum, ama nvidia istiyorum yani, özellikle Gigabyte aourus master ice 5080 modeli benim için çok ayrı bir seviye, çekim falan yapacağım, kasamın diğer parçaları zaten üst seviye ve özenli topladım, sadece dediğim konuda fikirlerinizi almak istemiştim

DLSS ve fg saçma derken fg ve DLSS sayesinde 40 FPS aldığın oyundan 110-120 FPS alıyorsun ve görüntü çok az bozuluyr.

Super serisi ile 32 GB VRAM olmayacığı için pek gerek yok.

Paran varsa NVIDIA al geç, bugün oyun oynarsın bir süre sonra iş için kullanırsın eminim bu konuda NVIDIA daha faydalı olacaktır.

Bence AI görüntü oluşturma güzel bir özellik, doğal olarak firmalar bazı şeyleri ağırdan almak zorunda ki piyasada beklentiler olsun. Şu mantığa da bakabiliriz; enflasyon kötü bir şeydir ama hiç olmaması daha kötüdür.

Evet, hiç önemsemediğimiz ramler bile ekran kartı fiyatına geldi. Ekran kartları hangi fiyatlara gelecek bilemeyiz, üstelik bizim ülkemiz de maalesef stokçuluk gerçeği de var, ekran kartlarının internet üzerinde stoğu yok, stok olmadığı için mi ? Hayır. Zamı bekliyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…