@GCN Hocam Asus daha çok begendim 144 Hz olması benim için çok iyi onun haricinde 4ms nin 1 ms ile arasında pek fark yapmayacagını düşünüyorum tabi siz daha iyi bilirsiniz. Üstüne üstlük IPS panel görünce dahada cezbetti FPS oyunları için iyi olacagını düşünüyorum acaba bu modelin 24 inç olanı varmıdır? Çünki yakından bakacagım için biraz büyük kalma ihtimali olabilir diye düşünüyorum.
Bu arada çok teşekkür ediyorum
@GCN Amazon.de Türkiye'den almayı düşünüyorum orada 2.500 tl olanlar TR fiyatlarından çok daha düşük buna istinaden 24 inç 2 k 1 ms 144 hz ve gerçekten iyi degerlere sahip monitör almayı planlıyorum 2. de tavsiye etmiş olduklarınız daha kötü panele sahipler İPS olmasına ragmen dogru mu anladım acaba
@GCN Bu arada araştırma yaparken bir site buldum. Bu sitenin verilerine göre IPS panel olupta 1ms olan monitör yok 4ms altına düşemiyor galiba ve 2. gün araştırmaya devam ediyorum
@Hüseyin Ben PLS ve en gelişmiş IPS türevi olan AH-IPS panel önerdim. Sonradan önerdiklerim ilk önerdiklerimden çok daha iyi. Ayrıca tepki süresine takılma, 5ms ve altı olması yeterli. Bazı IPS ve PLS paneller O.C ile 2ms olabiliyor ama önemli değil, hissedebileceğini sanmıyorum. Tepki süresi 5ms ve altında olduğu sürece, tepki süresi monitörde bakacağın son kriter olsun.
Bakacağın şeyler; çözünürlük, panel tipi, yenileme hızı ve alt piksel başına düşen bit rengi(kaç bit olduğu). Mesela 16.7 milyon renk yazıyorsa 8-bit, 1.07 milyar renk yazıyorsa 10-bit.
Merhaba, bahsettiğiniz monitörü kullanıyorum. Ekran kartım GTX 1070. Oldukça memnunum. Başta biraz büyük gelmişti 15.4 inch laptopumdan sonra, ama pişman değilim. Alıştıktan sonra çok daha hoşuma gitti. Bu monitörün Asus'taki rakibi PG279Q modeli. İsterseniz onunla kıyaslayabilirsiniz. O modele göre fiyatı çok daha uygun. Ben yılbaşında bakıyordum, XG2703'ün fiyatı bir anda arttı. Sonra öğrendim ki yılbaşı kampanyalı fiyatlarmış onlar. Viewsonic Türkiye ile iletişime geçmiştim, kampanya bitmiş olmasına rağmen bana kampanyalı fiyattan satış yapmışlardı. Satış öncesinde ve sonrasında oldukça ilgili davrandılar. Monitörün kendisinden de, arkasındaki markadan da oldukça memnun kaldım. Technopat incelemesini yapmıştı, videoyu henüz izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim . ViewSonic XG2703-GS Oyuncu Monitörü İncelemesi - Technopat
@Tolenius Monitör incelemesine baktıgımda gerçekten çok güzel ve hızlı tavsiye ettiğin için teşekkür ederim ve 3 bin tl civarı bir monitör. Çıtayı dahada üste çıkardıgım için son bir defa üstada sormakta fayda var.
Aşagıdaki 3 monitör arasında bir seçim yapmak istiyorum ve bu kararı benden daha bilgili arkadaşların vermesini rica ediyorum.
3000 Tl'lik monitör için degermi, FPS oyunlarında üzer mi diye düşünmekteyim..
Şunuda belirteyim oyuncu oldugum için TN panel 24 inç 240Hz 1ms oyuncu monitörleride ilgimi çekmekte. Ama işin içine IPS panel ve yüksek yenileme hızı girince ve ileriyi düşünürsek 27 inç bir monitörü almam gerektigini düşünüyorum.