NVIDIA son sürücüde sistem bozuluyor

Makaleler
3
NVIDIA RTX 4080 kullanıyorum, son sürücüsünü (546.17) resmi sitesinden indirip kurunca PC anormalleşiyor, mouse laglar girip duruyor. Bu sorunu başka yaşayan var mı, neden oluyor mu acaba?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
546.17 kaç kere denediysem durum aynı oldu, dün tek tek sürücüleri geriye doğru denedim, sildim bir düzeldi bir tekrarladı. Bugün tam bir temizlik yaptım yazılımsal olarak. BİOS'u sıfırladım. Windowsu temizden kurdum. 546.17 kurdum ama yine yaptı. Sonra 537.58 geçtim, şuan için bir sıkıntı yok gibi. Lakin güvenemiyorumda. Temel sıkıntı windows içinde işlem yaparken rastgele GPU kullanımı zıplıyor, 0'dan 80-100'e snde zıplayıp düşüryordu. Şöyle çekirdek hızı masaüstünde boş beklerken 900 MHZ iken bir anda booslanıp 2640 MHZ çıkıp kastırıp tekrar düşüyordu. (çekirdek hızlarına dikkat edin 3-5dklık masaüstünde iken) Hani bunu basit pence açmalarda bile yapıyordu. Biraz zorlayıncada direk siyah ekrana atıyordu.
Ekran kartı test programını denedim, çok çok düşük FPS verince mecburen sürücüyü 537.58 çektim. Şuan stabil gibi. Valla ayarlarına dokunmaya korkuyorum hani. Oyunu geçtim normal masaüstü kullanımıda baltalıyor, sanki pc bir anda %100 CPU binmiş gibi yapıyor ama CPU dolu olmuyor tabi. İzlemeye devam edeceğim bakalım yine yapacak mı, çünkü dün bu sürücüye çektiğimde aynı durumu tekrarlamıştı. Normal kullanımda bir sıkıntı çıkarmıyor, oyunlarda bir FPS düşüşü yaşamıyorsanız sizde sorun yapmamıştır o zaman. Gerçi sizdeki RTX 4090.

Bende oyunlar da problem yok, bugün bütün gün 4K ultralarda oyun oynadım oldukca zorladım kartı bir aksilik görmedim. Bende ki 4090 evet ama 4080 de yapan 4090 dada yapması lazım eğer sürücü kaynaklı ise. Çok enteresan bir durum sizin ki. Yeni driver gelene kadar yapacak bir şey yok gibi gözüküyor. Peki bende ki bu görev yöneticisinde ki System zımbırtısı var ya videoda anlatıyorum. O sizin PC de nasıl. Bende ki gibi mi hareket ediyor.

System başlığı altında, virüs falan değildir herhalde. Pek sıkıntılı gibi durmuyor, net bir şey diyemedim valla.

System başlığı altında, virüs falan değildir herhalde. Pek sıkıntılı gibi durmuyor, net bir şey diyemedim vallahi.

Hallettim. Aşırı saçma bir yerden çıktı. İnşallah sende çözersin sorunu.

Hallettim. Aşırı saçma bir yerden çıktı. İnşallah sende çözersin sorunu.

Vallahi masaüstünde kasma olayı düzeldi ama oyunlarda yüke girince saçmalıyor. Frekansı 900MHz çakılı kalıyor, VRAM doluyor, görüntü veriyor ama kullanım oranı düşük gösteriyor ve aşırı düşük FPS veriyor. Daha 8 aylık kart ya, harbiden sinir etti. Donanımsal mı yazılımsal mı çözemedim vallahi. Hafif oyunlarda sıkıntı, yok oynatıyor, görüntü vermesinde vs. sıkıntı yok ama yükte sanki gücü çekilmiş gibi duruyor. Yarın bir de kasadan çıkarıp bakacağım sorunu ne.

Baska oyunlarda denedin mi bro. Butun oyunlarda mi ayni. Benchmark falan yap bir de bakalim ne tepki veriyor.

Acaba monitördwn
Baska oyunlarda denedin mi bro. Butun oyunlarda mi ayni. Benchmark falan yap bir de bakalim ne tepki veriyor.
Valla hocam kafayı yedirecek bu ya, bozuk desem diyemiyorum; sağlam desem diyemiyorum.
Dün formatladıktan sonra 537.58 kurdum; Furmak testi, 3D MARK testi yaptım sıkıntı yoktu. Oyuna girdim yoktu, sonra dedim 546.17 tekrar deneyim, belki eski Windowsta çakışıyordur diye. 546.17 kurdum, yine videodaki gibi yaptı. DDU ile güvenli modda sildim tekrar 537.58 kurdum burada da yapmaya başladı. Çekirdek frekansını 900Mhz sabitliyor, çıkmıyor, direk 20-30 FPS veriyor. Masaüstünde zıplamalar mevcut. Hayır donanımsal diyeceğim 10-15dk Furmak testi yaptığımda sıkıntı vermedi. 546.17 artık nasıl bozuyorsa ondan sonra silsemde düzelmiyor.

Böyle

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Nedir sizce sorun arkadaşlar?

Dosya Ekleri

• 20231204_122656.jpg
    339 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…