NVIDIA sürücü sertifikaları nasıl kontrol edilir?

Bilgixhazinesixx

Femtopat
Daha fazla  
"Sertifikalara dikkat" deyip duruyorlar. GeForce Experience'tan otomatik yükledim sürücüyü. Ne yapmam lazım nasıl kontrol edeceğim?

NVIDIA'nın sunucularına sızarak 1TB civarında veri çalan siber saldırganlar yavaş yavaş heybeyi boşaltmaya başladı. İlk etapta kullanıcı bilgileri ve NVIDIA'nın farklı sektörlere yönelik çözümlerinin verileri ortaya saçılırken şimdi iş ciddiye bindi.

Sahte NVIDIA sertifikalarına dikkat!
NVIDIA'nın fidye taleplerini kabul etmemesi ve üzerine sistemlerine sızarak çalınan verileri şifrelemeye çalışması saldırganları iyice sinirlendirmiş görünüyor. NVIDIA sürücülerine ait sertifikalar zararlı yazılım barındıran sürücüler de kullanılıyor.

Bazı güvenlik uzmanlarının verdiği bilgilere göre halihazırda NVIDIA sürücülerini imzalamakta kullanılan iki onay sertifikasının zararlı yazılımlara entegre edildiği belirtiliyor. Saldırganların bu zararlı yazılımları Windows işletim sistemine orijinal sürücü gibi gösterebileceği ifade ediliyor. Her ne kadar sertifikaların süresi bitmiş olsa da Windows platformunun bunları kabul ederek kurulmasına izin vermesi olası. Bu bakımdan kullanıcıların NVIDIA sürücülerini güncellerken sertifika kontrolünü yapması isteniyor. Biri bana şunu açıklasın. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmanız gereken bir şey yok. Bunu sizin üzerinizde deneyeceklerini sanmam, bu yalnızca genel bir uyarı ve ilgi çekmek için kaleme alınmış bir makale. Sorunu çözmesi gereken de ilgili kurumlardır, halk değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…