NVIDIA sürücüsüne DMA_BUF_v4 eklendi

Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
NVIDIA, Linux için 535 sürücüsünü yayımladı. BETA durumunda olan bu sürücüde birçok hata düzeltme ve nvidia-settings'de ekran kartının çekebileceği maksimum gücü gösterme gibi özellikler gelmiş. En önemlisi ise DMA_BUF_v4 eklentisinin gelmesi. Bu arabirim farklı ekran kartlarının buffer denilen bölgesine erişmeyi sağlamakta, Wayland'da olası tearing sorunlarının önüne geçmekte. Eğer 535 sürücüsünü yükler ve DMA_BUF_v4 destekleyen bir Wayland dizgileyicisi kullanırsanız XWayland'daki olası sorunları atlatabilirsiniz. Şu anda birçok dağıtımın deposunda yok tam sürüm olmadığı için ancak indirmek istiyorsanız NVIDIA'nın sağladığı .bin uzantılı dosyayı kullanabilirsiniz. Dağıtımdan bağımsız olarak sürücüyü kurup kaldırmanızı sağlıyor.

Ben bir göz ucuyla denedim. Işe yarıyor gibi. GNOME 43 ile denedim. Shaderler derlendikten sonra takılma kalmıyor Wayland'da XWayland sunucusuyla yürütürkene eğer oyunun kendi kırık değilse. Elinizde imkan varsa siz de deneyebilirsiniz.

Ben bir göz ucuyla denedim. Işe yarıyor gibi. GNOME 43 ile denedim. Shaderler derlendikten sonra takılma kalmıyor Wayland'da XWayland sunucusuyla yürütürkene eğer oyunun kendi kırık değilse. Elinizde imkan varsa siz de deneyebilirsiniz.
Nvidia kartlı sistemim yok hocam, güzel gelişme olduğu için bi rahatladım.
Sizin ve diğer bütün insanlığın yerine :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı