NVIDIA, Telemetri Verileriyle Kullanıcıları mı İzliyor?

NVIDIA, bazı NVIDIA servislerinin geliştirilebilmesi için kendi sürücüleriyle ilgili basit verileri topluyor. Yani senin hesap bilgilerini toplamıyor. Zaten adam ekran kartı üretmezse sen o hesap bilgini dahi giremezsin. Konu cevapları haberi okumadan ''NVIDIA veri topluyor'' gibi yazılmış.
Bunu neden normalleştiriyorsunuz ki?
Driver indirmek için yüklediğim programın benim BIOS sürümümle, anakartımla ne alakası var?
Ekran kartı sürücüsünün uyumluluğu için anakartını tespit ediyor. Ne var ki?

Anakartla BIOS'un ekran kartıyla ne alakası var? Adı üstünde telemetry. Toplamasa da olur yani.
''Toplamasa da olur yani'' denilecek bir şey değil. Geliştirmiş olduğu ekran kartı sürücülerinin her donanım ile uyumlu bir şekilde çalışıp çalışmadığını tespit edebilmek için bu tarz basit sistem verilerini topluyor. Örneğin yüklediğin ekran kartı sürücüsü çöktüğü zaman NVIDIA'nın senin sistem bilgilerine de ihtiyacı oluyor.

Ben hep sadece grafik sürücüsü kuruyorum ve bunu uyguluyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizinkileri toplayabilir ben kendi verilerimi vermiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…