NVIDIA uygulama ayarlarını değiştirmek sistemi yorar mı?

barangurkan12

Decapat
Selamünaleyküm. NVIDIA panelde genel ayarlarım normal ayarlarda ve böyle kalmasını istiyorum fakat oynadığım oyunlarda FPS arttırmak için program ayarlarında bir şeyleri düzeltmem gerekiyor. Bu program ayarları yapıldığı zaman sadece o oyun açıldığında mı bu oyun bu ayarlara yöneliyor? Bu durumda hep böyle bir normal ayar, bir performans ayarı bilgisayarı yıpratır mı? Tam bilgi verirseniz sevinirim.

Oyuna özel ayar yaparsanız sadece o oyunda etkin olur.

Bildigim kadariyla eger NVIDIA secersen surekli olarak NVIDIA acik kalıyor ancak otomatik sec der ve yukaridaki program ayarlari sekmesinden hangi programin hangi kartla calismasini istediginizi secebilirsiniz. Bence bu sekilde daha iyi olur cunku gerek olmadigi takdirde ekran kartini kullanmak guc tuketimini de etkiler.

Yanlış ayarlarda %100 GPU kullanımı olabilir.
Yani en yüksek performans ayarını yaptım sadece program için bahsediyorum.
İlk resimdeki ayarlarınız sadece seçtiğiniz program için geçerli. İkinci resimde genel ayarlar için geçerli.
Öyle yaptım fakat görüntü testi için GTA V ve LoL girdim hafif kırılmalar oldu ekranda.

As. Oyun ve nvidia kendi arasında uyumlu çalışır diye biliyorum. Birinde açıksa diğeri kapatır gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…