Nvidia Uygun Donanım Bulunamadı Hatası

benimadimsoner

Hectopat
Yer
Berlin
Arkadaşlar Merhaba, Dell Inspiron 3543 model bir dizüstü bilgisayarım var. Grafik kartı olarak da Intel HD Graphics 5500 + Nvidia Geforce 820 mevcut. Windows 10 kullanırken her iki kartın da sürücüleri gayet düzgün kurulu ve uyum içinde işliyordu. Fakat 1 hafta önce Windows 7 kullanmam gerektiği için sistemimi formatladım. Tüm driverlar kuruldu ama Nvidia kart kurulmuyor ve başlıkta yazdığım hatayı veriyor. Bu sorunun nasıl üstesinden gelebilirim siz değerli forum üyelerinin yardımlarına açığım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce Intel sürücüsünü kurmanız gerekiyor.
Recep Bey racsiyeniz üzerine tekrar Intel sürücüsünü kontrol ettim lakin halihazırda kurulu vaziyette. Ayrıca tüm diğer sürücüler de kurulu ve hepsi çalışıyor da. Sadece nvidia kart da bu problem oluyor. Daha önce de windows 7 kurmuştum aynı bilgisayara fakat o zaman böyle bir hata almamıştım.
Windows 7'ye geçtiğiniz için büyük olasılık yeni sürücünün Win. 7 desteği yoktur. Tam emin olmadığımı da belirtiyim.
Nvidia driverını indirirken Gpu marka modeli dışında 64bit windows 7 seçeneğini de seçtim nvidianın sitesinden. Bu sorgu sonucu bana indirme linki verdiği driverda uyumsuzluk olacağını sanmıyorum.

DDU ile silip son çıkandan bi önceki sürücüyü kurmayı dener misiniz?

Merhaba dediğinizi denedim. DDU ile tüm sürücüleri ve kalıntılarını kaldırdım. Ardından PC üreticimin sitesinden Intel GPU için çıkan son sürücüyü indirip kurdum. Kurulum sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Bunu müteakip Nvidia sürücüsünü de kurmayı denedim fakat hala aynı hatayı alıyorum.
Şimdi Nvidia'nın eski sürücülerinden birini indiriyorum, bunu deneyeceğim. Yine olmazsa da tümleşik GPU ile kullanacağım artık ne yapayım.

Edit: Eski sürücüyü kurdum sorunsuz kuruldu kullanıyorum şu an. 2017 Aralıkta çıkan sürücüyü kurdum fakat güncellemeleri kontrol et dediğimde yeni sürücü yok diyor ilginç ama olsun işim görüldü en azından. Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…