NVIDIA ve AMD grafik farkı nedir?

İşletim sistemi
Windows 10

oguzhan0

Hectopat
Daha fazla  
RAM
XPG 8GB 16CL
SSD veya HDD modeli
480 GB NVme ssd
Ekran kartı
Gigabyte Nvidia 1660S
Anakart
Gigabyte b450m-k
İşlemci
Amd ryzen 5 5500
Belki biraz saçma olacak ama bugün bir şey dikkatimi çekti, araştırmama rağmen pek bir cevap bulamadım ve buraya yazmaya karar verdim. Öncelikle tam hatırlamıyorum fakat 2 sene önce Ryzen 5 3500 RX 580 8 GB bir sistemim vardı. Özellikle AC Odyssey çok severek oynuyordum ve grafikleri gözüme muazzam geliyordu. Ve bu oyun harici çok uzun süre The Witcher ve Cyberpunk 2077 oynamıştım, çok yüksek grafik ayarlarında oynayamasamda çok güzel geliyordu gözüme. Sonra oyunlardan sıkıldığım için sistemi sattım ve 2 sene PC kullanmadım derken yeni bir Ryzen 5 5500 GTX 1660S bir sistem topladım ve ilk indirdiğim oyun AC Odyssey oldu ama Ultra ayarlarda o kadar iğrenç gözüküyor ki oyun oynamak bile gelmiyor içimden. Bunun sebebi ne olabilir?

Görüntüleri aynıdır size ilk oynadığınız kadar iyi gelmemiştir. O sırada grafikleri mükemmel oyunlar çıktı göz alışınca eskisi kadar iyi gelmiyor.

Temel bir farklılıkları vardı şimdi terimleri unuttum. Bu sebeple AMD ve NVIDIA kartlarda görüntü farklılıkları yaşanabiliyor oyununa göre. Zamanla buna da alışacaksın, kötü gelmesi normal.

Bir de AC serisi tam bu farktan ötürü AMD kartlarda daha performanslı çalışıyor, render farkı diyeyim kabaca.

Ekran kartının AMD veya NVIDIA olması ile alakası yok durumun. Çözünürlük, oyun içi ayarlar, sürücü sorunları, eksik oyun dosyası gibi nedenleri olabilir. 1660S, RX 580'den daha kötü bir kart değil.

Bazı oyunlarda nVIDIA, bazılarında AMD logosu çıkıyor introlarda. Buna da bağlı olaraktan performans farkı olduğu bir gerçek.

Vardı eminim sen de denk gelmişsindir, rasterization ile alakalıydı birbirlerinden farklı bir yöntem kullanıyorlardı.

Bazı oyunlar AMD'ya da NVIDIA kartlara daha iyi performans verecek şekilde çıkıyorda dediğiniz kadar görüntü farkı oluşturur mu orasını bilmiyorum.

Aynı durumu bende yaşadım benimki tam tersi oldu NVIDIA'dan AMD geçince yaşadım mesele göz aşinalığı. 1650Sden RX6600'a geçmiştim.

Bazı oyunlar AMD'ya da NVIDIA kartlara daha iyi performans verecek şekilde çıkıyorda dediğiniz kadar görüntü farkı oluşturur mu orasını bilmiyorum.

Hocam en çok dikkat ettiğim konu kenar yumuşatma oldu. Özellikle ağaçlık alanlar ve kayalar, taşlar GTA San Andreas kalitesinde gözüküyor sanki.

Hocam en çok dikkat ettiğim konu kenar yumuşatma oldu. Özellikle ağaçlık alanlar ve kayalar, taşlar GTA San Andreas kalitesinde gözüküyor sanki.

Ayarlarınız tamamen aynı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…