NVIDIA ve AMD ışın izleme teknolojisi

Daha fazla  
Meslek
Organizasyon sorunlusu
Selamlar efendiler. Yaza doğru şöyle bir maksimum bütçe 10K olacak şekilde bir PC toplamayı düşünüyorum monitör hariç. Kafamda RTX3060 Ti var fakat AMD'nin yeni ekran kartları ile ilgili henüz pek bir bilgi yok. Işın izlemesi nasıl çalışacak ne kadar iyi vs. ben de konu açmak istedim gelin tartışalım fikirlerinizi merak ediyorum. 10K ya ışın izleme teknolojili bir PC toplamak istiyorum kısaca.

RT sizin için önemliyse direkt NVIDIA sistem alın. AMD'den RT yönüyle bariz önde NVIDIA. Ayrıca DLSS gibi mükemmel bir teknolojileri var. Yaza sistem tavsiyesinde bulunmaksa zor. Sürekli fiyatlar değişiyor, stok bulunmuyor, yeni kartlar çıkıyor...

Nvidia RTX'e ilk geçtiğinde performans olarak başarılı değildi. (2000 serisi)
Sonra yazılım güncellemeleri DLSS falan derken performans artmaya başladı ve 3000 serisinde gayet başarılı oldular. Demem o ki: İlk segmentler teknolojiye alışma süreci olacağından pek başarılı olamaz. AMD'nin RX 7000 serisi muhtemelen canavar olacaktır.

Ya şöyle bir şey dikkatimi çekti ama Cyberpunk'ta mesela DLSS açınca gerçekten görüntü bozuluyor bayağı ya. RX7000 serisini de beklemek istemiyorum o gelene kadar bir sürü oyun çıkar.

AMD daha ışın izleme konusunda yeni bu yüzden NVIDIA daha iyi o konuda.
Ya şöyle bir şey dikkatimi çekti ama Cyberpunk'ta mesela DLSS açınca gerçekten görüntü bozuluyor bayağı ya. RX7000 serisini de beklemek istemiyorum o gelene kadar bir sürü oyun çıkar.
Görüntü bir tık bozulsa da FPS 2 katına çıkıyor.

O zaman RX 6000 serisi ile Ryzen 5000 serisi bir işlemci alabilirsiniz. İkisini bir kullanınca performans arttıran bir özellik vardı adını hatırlamıyorum. AMD kas gücü olarak ve 1080P performansı olarak daha başarılı.

Evet bazı ayarlarda bozuluyor lakin her ayarda bozulmuyor DLSS'in bazı ayarları var performans, kalite vs. hepsinde farklı performans veriyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı