NVIDIA ve AMD kartları arasında karasız kaldım

Jagler Denner

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi sosyaller konuyu çok uzatmıyorum RTX 5070 Ti ve RX 9070 XT arasında kaldım. Bilgisayarın diğer parçaları tamamen hazır. Sadece ekran kartı karasızlığım var. Kullanım alanlarım oyun ve tasarım programları olacak. SolidWorks ve AutoCAD kullanıyorum sadece CAD üstünden gidiyorum render almayla pek işim yok. AMD ekran kartı olup da 3D CAD programları kullanan varsa eğer yardımcı olur musunuz? Şu an iş yerimde RTX 3060 Ti kullanıyorum NVIDIA kısmını biliyorum ama AMD deneyimim yok söylediğim kartlar arasında da 10-15 bin liralara kadar fark var sizce değer mi?

Genelde böyle yorum alıyorum fakat bir türlü programları kullanan birilerine denk gelemedim o kadar farklar olmayacaksa NVIDIA'ya bulaşmayacağım.
Mimarlık öğrencisi ablam var studio driverları fark oluşturuyormuş kullanımda. Autocad, Blender gibi programları sıkça kullandığını görmüştüm. Ben Radeon kullanıyorum şahsen oyun odaklı bir kullanıcıyım ve işimi rahatlıkla görüyor. Ayrıca Hackintosh desteği de var ki zaten bu amaçla Radeon seçmiştim. Linux, macOS gibi işletim sistemleriyle iş yapmak istersen Nvidia'nın çok uyumsuzluğu var. Güncel Nvidia kartları macOS'te çalışmıyor bile.

Oyun için de diğer şeyler için de nvidia daha uygun. Amd ye bulaşmanızı önermem.

Genelde böyle yorum alıyorum fakat bir türlü programları kullanan birilerine denk gelemedim o kadar farklar olmayacaksa NVIDIA'ya bulaşmayacağım.

Oldukca fark var. 9070XT renderda 4060Ti-5060Ti seviyesine geriliyor. Ayriyeten NVIDIA'nin 4:2:2 destegide cabası. Fark oldukca var. Profesyonel degilseniz ancak memnun edebilir AMD. Ayriyeten CAD islemci odaklı bir program.

Oldukca fark var. 9070XT renderda 4060Ti-5060Ti seviyesine geriliyor. Ayriyeten NVIDIA'nin 4:2:2 destegide cabası. Fark oldukca var. Profesyonel degilseniz ancak memnun edebilir AMD. Ayriyeten CAD islemci odaklı bir program.
Evet biliyorum sadece montaj parçayı ekseni etrafında döndürme tarzı şeyler anlık GPU devreye giriyor alacağım işlemci zaten Ryzen 7 7800x3D onunla problem yaşayacağımı zannetmiyorum. Ayrıca renderla pek işim yok hocam iş yerinde CAD odaklı gidiyorum genelde ileride freelance işlere girersem o zaman işler değişir ama şu anlık öyle düşüncem yok desteğin için çok teşekkürler..

Oyun için de diğer şeyler için de nvidia daha uygun. Amd ye bulaşmanızı önermem.
Niye öyle dedin ki şimdi hevesimi kırdın

Radeon candır. Driver çökme hataları falan diyorlar da ben sadece 1 kere yaşadım çökmeyi. Nvidia kullandığım dönem de 5 sene kadar kullandım, onda da aşağı yukarı 1-2 kere falan yaşamışımdır. Eski kartlar gibi ha bire mavi ekran yeme dönemi biteli çok oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…