NVIDIA vs AMD

Pamuter

Decapat
Daha fazla  
Yakın tarihte RTX 3060 12GB ekran kartı olan bir bilgisayar aldım. Fakat bu aralar bilgisayar toplamak isteyen herkese AMD ekran kartı öneriyorlar. Eskiden pek böyle değildi genellikle NVIDIA tercih ediliyordu. Anlık olarak neden bu kadar önerildiğini merak ediyorum, teknolojiden v.s ise ekran kartımı satıp AMD ye geçmeli miyim ?

Marka yerine modelleri karşılaştırırsanız daha iyi cevap veririz. MSI mı ASUS mu gibi soru.

Çok ısınıyor. AMD aynı zamanda NVIDIA'ya göre yazılımı da kötü. Eğer çok iyi bir soğutucu alırsan AMD al ama o fiyata NVIDIA alırsın.
Güncel AMD'lerin ısındığı falan yok hatta benim 5500 xt bile furmark 67 derece. Isınma AMD-NVİDİA'dan ziyade Asus,Msi,Zotac,Sapphire gibi blok üreticilerinin kullandığı malzeme kalitesiyle ilgili.

Güncel AMD'lerin ısındığı falan yok hatta benim 5500 xt bile furmark 67 derece. Isınma AMD-NVİDİA'dan ziyade Asus,Msi,Zotac,Sapphire gibi blok üreticilerinin kullandığı malzeme kalitesiyle ilgili.
Rtx 3060 12 gb ekran kartında kalması daha mantıklı olur.Her oyunu ultrada açar.

Büyük bütçelerde 4090'dan başka bir şey tercih edildiğini görmüyoruz zaten. Ama iş f/p kısmına geldiğinde şu dönemde 3000 serisi kartlar yerine AMD kartlar tercih ediliyor. Yakın fiyatlara daha çok vram ve performans vadediyor bazıları.
Ama AMD'nin bir kere adı çıkmış sorunlu diye, bu etiketten kurtulmak için bir kaç seneye daha ihtiyaçları var. Hala sorunlu olup olmamaları önemli değil burda, insanların algıları değişmeli ve bu zaman gerektiriyor.

AMD kendini düzeltti öncelikle. Ben eskiden 580 kullanıyordum 1 kez bile WattMan gibi bir hata almadım. Sadece termal macunu yenilemem gerekti kötü bi soğutma olduğu için o yüzden mavi ekran hataları aldım. Ama şuan Nvidia kullanıyorum. Teknolojileri çok daha iyi çünkü. Ama AMD önerene de karışmama niye önerdin diye. AMD'nin de FSR ve RSR'si var. Kesin bir marka diyemem ikisini de seviyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…