NVIDIA x261888.dat arka planda ekran kartını kullanıyor

Vahapb

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptop kullanıcısıyım ve son zamanlarda bilgisayarımın sürekli ısındığını ve Turbo modda fanlarının yüksek hızda çalıştığını fark ettim. Önce oyun oynadığım için normal geldi sonrasında oyundan çıkıp gündelik kullanımda da aynı sorunun devam ettiğini gördüm. Arka planda bir şeyler çalıştığını düşünüp bakmaya başladım, CPU'yu kullanan bir şey göremedim, sonrasında bildirimler kısmında ekran kartını kullanan uygulamalar kısmına baktığımda dahili GPU yerine harici ekran kartını kullanan uygulama olduğunu fark ettim. NVIDIA'ya ait x261888.dat isminde bir uygulama sürekli çalışıyor, sessiz moda alsam bile ekran kartını kullanmaya devam ediyor ve laptopun şarjı adeta eriyor. Bu yüzden laptop sürekli ısınıyor.

Not: Laptop Acer Nitro16 https://www.acer.com/tr-tr/laptops/nitro/nitro-16-amd/pdp/NH.QLLEY.001
NVIDIA sürücüsü; 566.36 (sorun eski sürücü 566.14 ile başladı)

Sadece Opera açıkken laptopun sıcaklığı ve Turbo mod ile fanlar %70 %80 arası kullanımda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…