Nvidia_drm.modeset=1 yazısı nereye eklenmeli?

Makaleler
5
Ekran kartım NVIDIA 1650S. EndeavourOS KDE Plasma kullanıyorum. Wayland kullanınca ekranım 1024x768 çözünürlükte görünüyor. Ne çözünürlük arttırabiliyorum ne de ekran kartımı tanıyor. X11 kullanırsam her şey normal. Terminale echo options nvidia_drm modeset=1 | sudo tee /etc/modprobe.d/nvidia_drm.conf komutunu yazdım. Hiçbir değişiklik olmadı. Wayland'de sorun yaşamamak için nvidia_drm.modeset=1 yazısını nereye, nasıl eklemeliyim?

Burayi takip ederseniz ayrintili bayagi.

Sanırım EndeavourOS kullandığım için olmuyor bu iş. /etc/yolunda mkinitcpio.conf diye bir şey yok. Bu yüzden kendim oluşturup sitede anlatıldığı gibi modül ayarını ekledim. Ardından nvidia.conf belgesini oluşturup sitede aynen anlatıldığı gibi yaptım. sudo mkinitcpio -P diye yazdığımda ''komut bulunamadı'' hatası aldım. PC'yi restart yapınca da bir şey değişmedi.

EndeavourOS mkinitcipo yerine dracut kullanıyordu sanırım. Dracut için fazla bilgim yok benim de maalesef. Arch wikiye bir bakın ama.

İşlemin nasıl yapılacağını adım adım anlatırsanız sevinirim.
Bu komut initi tekrar oluşturuyor karmaşık bir şey değil. Dracut için bu şekilde yapılıyor eğer calismiyor ise dracut kullanmıyor olabilir.
Birde sonrasında bootloaderi guncellemeniz gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…