NVIDIA'nın güvenlik açığından virüs bulaşmış olabilir mi?

illosy

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Aslında yaklaşık bir buçuk ay önce ortaya çıkan fakat benim yeni haberdar olduğum NVIDIA'nın güvenlik açığı hakkında birkaç sorum olacak. Bu olaydan geç haberim olduğu için sürücüyü çok geç güncelledim. Acaba geçen sürede bir virüs bulaşmış olabilir mi? Ayrıca alakası olup olmadığından emin değilim fakat görev yöneticisindeki "System" bir anda %8'e çıkıp saniyeler içinde %6'ya düşüyor ve bu durmadan tekrarlıyor. Bilgisayarımda virüs olabilir mi?

Son düzenleme:
Evet, haklı olabilirsiniz. Gerçekten fazla takıyor olabilirim. Sadece 3 saniyede bir CPU kullanımı artıp azalan bu işlemin alakası olup olmadığını anlamak istedim. Ama asıl problem bu değil. Bu açıktan yararlanarak bir virüs bulaşmış olabilir mi onu merak etmiştim.

Bir şey olmamıştır. Taraman da temiz çıkacak.

GPU sürücüsü açığı yaygın kullanılan bir kapı değil, virüslerin en sık yayılma yöntemleri korsan uygulamalardaki güvenlik açıkları ve Windows'un AutoPlay özelliğidir.

Sürücülerdeki açıklardan korkuyorsan Windows Güvenliği'nden çekirdek yalıtımı seçeneklerini aktif hale getirebilirsin, güvenlik açıklarından yürütülebilecek kodları engeller.

System uygulaması genelde yüzde 0 ile yüzde 0.1 arasında işlemci kullanımı olduğunu gösteriyor bende.

Belki sizin bilgisayarınızda System adı altında bir sürü hizmet ya da göre çalışıyor olabilir.

Açıktan etkilenilir mi, evet etkilenilebilir. Çünkü hackerler kol geziyor yani, kaçırmıyorlar böyle şeyleri ama bizden ziyade diğer ülkelerin insanları hedeftir genel olarak.

Bende de önceden öyleydi. Son 2 ya da 3 gündür tuhaf hareketler görmeye başladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…