nvlddmkm.sys mavi ekran hatası

abraham42

Centipat
Merhabalar, 1-2 gün önce Steam yaz indirimlerinden ucuz diye Blackwake oyununu aldım. İndirdikten sonra açtım ve ana menü yükleme ekranında ilk defa bu mavi ekran hatasını aldım. 1-2 saat önce de video izlerken aynı şey oldu. Acaba oyun grafik kartının driver'larını mı bozdu? Yoksa ekran kartına fiziksel bir hasar vermiş olabilir mi? minidump

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU rehberine göre anlatımı uygulayıp güncel GPU sürücülerinizi yükleyin.
Kaynak yetmemesi ile ilgili bir sorun var, RAM veya yükte olan hangi bileşen var oyunu açınca?
Sistemi ne zaman donanımsal bakım yaptırdın? Sadece bir oyunda mı sorun yaşıyorsun?
Güç profilleriniz yüksek ayarda mı? Takılı olan batarya ve adaptör orj. mi?

DDU rehberine göre anlatımı uygulayıp güncel GPU sürücülerinizi yükleyin.
Kaynak yetmemesi ile ilgili bir sorun var, RAM veya yükte olan hangi bileşen var oyunu açınca?
Sistemi ne zaman donanımsal bakım yaptırdın? Sadece bir oyunda mı sorun yaşıyorsun?
Güç profilleriniz yüksek ayarda mı? Takılı olan batarya ve adaptör orj. Mi?

DDU ile dediklerinizi 1-2 saat önce yaptım. Şu anlık bir sorun yok. Dediğim gibi blackwake oyununu açınca PC'yi aldığımdan beri ilk defa mavi ekran aldım. Daha sonra dün video izlerken aldım. Arka planda yüksek RAM kullanan bir şey yok. Chrome açıksa o kullanıyor bir de Steam. Bilgisayarı ağustos'ta aldım ve hiç bakım yaptırmadım ve şu an blackwake hariç diğer oyunlarda mavi ekran almıyorum. Battlefield 4-5,LOL,RDR2 gibi oyunlarda FPS değerleri eskisi gibi. Oyun oynamadığım durumlarda orta güç dengesinde oyunu açarken yükseğe alıyorum ve evet batarya ve adaptör orijinal.
Bilgisayar özelliklerim:
ASUS FX504GE.
GTX1050 Ti.
i58300H.
16 GB RAM.

Sadece onda oluyorsa oyun kaynaklı olabilir.

Güç profillerini varsayılana çekin.

Evet bende öyle düşünüyorum fakat sorun şurda oyundaki olaydan sonra video izlerken de oldu ve DDU ile Intel ve NVIDIA ekran kartının driverlarını kaldırdım chipset falan güncelledim. Umarım bir daha olmaz. Yine sağ olun cevabınız için. Ayrıca kullandığım güç profili "dengeli" profili. Laptop olduğu için performansını pil simgesine tıklayarak ayarlayabiliyorum. Uzun zamandır böyle kullanıyorum. Pek bir sorununu görmedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı