Alındı NVMe kutusu arıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhaba.

2230,2242 veya 2280 boyutlarına uyumlu olabilecek, Type-C çıkışlı bir NVMe kutusu arıyorum. Harici bir kabloyla bağlayabilmeliyim.

İstanbul'da elden teslim alabilirim. Bütçem maksimum 500 lira.
SSD'yi de ayrı olarak temin edeceğimden dolayı bütçeyi fazla aşmak istemiyorum.

Elinizde bu tip bir ürün var ise yazabilirseniz çok memnun olurum.
Şimdiden çok teşekkürler.

Aceleniz yoksa Temu'dan sipariş edebilirsiniz. Uygun fiyatlı bir sürü model var.
Acelem yok aslında hocam. Ama bir taraftan da burada bir satıcı çıkar mı bunu görmek istedim.

@Xoloth merhaba hocam.
Konudaha yeni aklıma geldi.

Amazon üzerinden DM HD1200 model bir kutu satın aldım.
Ürün gerçekten güzel çalışıyor. Koyduğum SSD DRAMless olduğu için biraz performans düşük ama en azından stabil bir aktarım hızı alabilmekteyim.

Son düzenleme:
Acelem yok aslında hocam. Ama bir taraftan da burada bir satıcı çıkar mı bunu görmek istedim.

@Xoloth merhaba hocam.
Konudaha yeni aklıma geldi.

Amazon üzerinden DM HD1200 model bir kutu satın aldım.
Ürün gerçekten güzel çalışıyor. Koyduğum SSD DRAMless olduğu için biraz performans düşük ama en azından stabil bir aktarım hızı alabilmekteyim.

Kullandığı çip nedir? Realtek kullanıyorsa 10Gbit hız sabit alabilmeniz gerekli. Ben de bu konuya yazdıktan sonra Temu'dan sipariş ettim, o da ulaştı elime. Hala ihtiyacınız varsa bakabilirsiniz oradan.

Kullandığı çip nedir? Realtek kullanıyorsa 10Gbit hız sabit alabilmeniz gerekli. Ben de bu konuya yazdıktan sonra Temu'dan sipariş ettim, o da ulaştı elime. Hala ihtiyacınız varsa bakabilirsiniz oradan.
Hocam Realtek çip kullanıyor ancak modelinden pek emin değilim.
RTL-9210 çip kullandığı aklımda kaldı.

RTL-9210 dur büyük ihtimalle, benim de önceki SSD kutum onu kullanıyordu. Çok mu ısınıyor acaba stabil 10Gbit almanız gerekli aslında.
Hocam PM9B1 model bir SSD kullanıyorum. DRAMless olduğu için yazma hızı düşük kalıyor. Ek olarak evet, biraz ısınıyor bu SSD.

1000MB/s gibi hızlar beklemek gerekirdi ama SSD kaynaklı hız düşüklüğü var. 500MB/s civarı gördüm. O kadar kritik değil ama benim için. Çünkü dosyaları uzun dönemli olarak depolayacağım.

Ama ucuzlarsa bunun DRAMli versiyonu olan PM9A1 veya başka DRAMli bir SSD almayı planlıyorum.

Son düzenleme:
Hocam PM9B1 model bir SSD kullanıyorum. DRAMless olduğu için yazma hızı düşük kalıyor. Ek olarak evet, biraz ısınıyor bu SSD.

1000MB/s gibi hızlar beklemek gerekirdi ama SSD kaynaklı hız düşüklüğü var. 500MB/s civarı gördüm. O kadar kritik değil ama benim için. Çünkü dosyaları uzun dönemli olarak depolayacağım.

Ama ucuzlarsa bunun DRAMli versiyonu olan PM9A1 veya başka DRAMli bir SSD almayı planlıyorum.
Ben de DRAMless bir ssd kullanıyordum ama böyle bir sorunum yoktu. Isınıyor mu diye sorduğum SSD değil, Realtek çipi.

Ben de DRAMless bir ssd kullanıyordum ama böyle bir sorunum yoktu. Isınıyor mu diye sorduğum SSD değil, Realtek çipi.
Hocam muhafazadan kartı çıkartıp test etmem lazım bu sorunuz için.

Ama kutu çok uzun kullanımda (1.5 saat+) iyi ısınıyor. Büyük çaplı veri yazınca (5GB+) fazla ısındığını gözlemlemedim. Arka arkaya olunca ama sağlam ısınıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı