Çözüldü NVMe M.2 SSD format atarken gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Buraktas95

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar M.2 yerine NVMe M.2 SSD'yi taktım. Windows'ta depolama yeri gözüküyor fakat boot edip format atmak istediğimde gözükmüyor? Bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı? SATA SSD var bir de bilgisayarımda fakat o gözüküyor ona format atabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Hayır nasıl yapacağım bilmiyorum.

Başlat'a disk yazarak aratın, sabit disk oluştur gibi seçenek çıkar. Oradan yeni SSD'nizi biçimlendirin ve harf atayın. Sonra BIOS'tan normal kurulum süreci.

Eski SATA SSD de kurulu.
Yeni M.2'ye almak istiyorum ama format esnasında gözükmüyor

Burada ne yapmam gerekiyor?

Daha güncel bir Windows ISO dosyası ile Rufus yardımı ile formatlık bir USB hazırlayın. Format esnasında tüm diskler görülmüyorsa ilk bunun ile denemeyi öneririm. BIOS içerisinde takmış olduğunuz yeni diski görüp görmediğine bakın öncelikle.

Gözükmüyor derken BIOS'tan mı bahsediyorsun yoksa direkt Windows kurulum ekranından mı? BIOS'ta gözükmez çünkü M.2 SSD'ler. Kurulum ekranında gözükmüyorsa Disk Yönetimi'nden yeni bölüm oluşturmayı dene o SSD ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…