Merhaba. Geçen gün Samsung PM991a model bir SSD aldım. SSD yük altında 75-80 derecede çalışıyor. Diğer 2242 SSD'leri incelediğimde durumun onlar içinde pek farklı olmadığını gördüm ve o yüzden depoloma ihtiyacım olduğu için iade etmedim. Bugün (Soğutucu) bu ürünü aldım ve geldiğinde bu soğutucu ile takacağım. SSD soğutucu ile yükte 60-65 derecede çalışsa bu SSD'yi bozar mı? Bahsettiğim SSD için yük altında 75-80 derece çok mu fazla?
Hocam peki bu 60-65 derecede stabil olarak çalışması sorun mu? Kimisi 50 derece üstü SSD'yi öldürür diyor kimisi 75 dereceye kadar sorun yok bir şey olmaz diyor. Ayrıca bu soğutucu düzgün montajlandığında yük altında 80 dereceden 60 dereceye kadar düşürebilir mi hocam?
Düşürmesi gerekir. Ama kasa içi havalandırman da iyi olmalı. Yani ne kadar iyi serinletebiliyorsan kasanın içini, Ssd'de o kadar iyi serinler ve düşük sıcaklıklarda çalışır.
Düşürmesi gerekir. Ama kasa içi havalandırman da iyi olmalı. Yani ne kadar iyi serinletebiliyorsan kasanın içini, SSD'de o kadar iyi serinler ve düşük sıcaklıklarda çalışır.
O zaman bu takacağın soğutucunun da uyumsuz olma ihtimali var. Çünkü biliyorsun sıkış tıkış sıfıra sıfır oluyor genelde laptop içleri. Umarım olur. İşe de yarayacağına eminim.