NVMe SSD önerisi

Makaleler
4
Daha fazla  
Anakart
X670
Bu sonbahar ve kış bir PC toplamaya karar verdim. Ryzen 7000 serisi bir işlemci ve RTX 40 serisi ekran kartı sistemin bel kemiğini oluşturacak. Bu ay bir SSD alarak başlıyorum. Bulabildiğim SSD'ler:

Samsung 980 Pro.
Corsait MP600 Pro.
WD Black.

1 TB alacağım. Almanya'dan tanıdıkla getirteceğim için biraz daha ucuza getirmiş olacağım, yukarıdakilerden veya yukarıdakiler dışında bir öneriniz var mı?

Neden bunu almalıyım, diğerlerinden artısı nedir?

Bence:
1-Bu testlerde çok daha iyi görünüyor.
2-TBW ömrü daha fazla.
3-Fiyat avantajı.
4-Okuma-yazma özellikle yazma olarak daha hızlı.

Tabii ki 980 Pro, SN850 de top class ürünler ama siz alternatif istediğiniz için bu ürün mantıklı.

Bütçe sorunu yoksa FireCuda 530 alırdım. 980 PRO'dan üstün olduğu yerler var. SLC Caching Size büyük olduğu için okuma-yazma değerlerini diğer SSD'lere nazaran daha geç kaybediyor. Diğer modeller hızlarını 10-15 dakika sonunda kaybederken bu model 25-30 dakika sonra kaybediyor. (Sayıları örnek olarak kullandım.)

Garanti olarak da Seagate, açık ara Samsung'dan daha iyi bir garantiye sahip. Ek olarak veri kurtarma hizmeti de var. FireCuda serisi SSD'ler de bu hizmetten yararlanabiliyor.

Hocam KC3000 için yorumunuz nedir?

Hocam KC3000 için yorumunuz nedir?
Hocam, üst seviyede biraz marka ön plana çıkıyor. Zaten bakarsanız artık her markanın en üst ürününde 176L TLC NAND ve Phison E18 veya ona benzer performansta olan Samsung, WD ve Crucial'ın kendi kontrolcülerini görmekteyiz. Aralarındaki temel farklar SLC Caching Size, garanti kalitesi ve okuma-yazma değerleri oluyor.

Garanti olarak Seagate üstüne marka tanımam. Okuma yazma olarak KC3000, 980 PRO ve FireCuda 530 arasında öyle ahım şahım üstün diyebileceğim bir fark yok.

SLC Caching Size olarak KC 3000, FireCuda 530'dan daha üstün ama sonrasında FireCuda 530 üstün. KC 3000'in SLC Caching Size dolması sonrası düştüğü hız, FireCuda 530'un fazla gerisinde.

Anladım hocam fiyat farkı işin içine girince yakın fiyattaki 980 Pro ve KC3000'den hangisini tercih etmek mantıklı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…