Çözüldü NVMe SSD PCI-e 3.0 yerine 2.0 gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
SSD veya HDD modeli
Crucial P3 500G
Anakart
Gigabyte A320M-S2H 1.1
Selamlar, Google'da baktığım fotoğraflarda aynı SSD'nin CrystalDiskInfo fotoğrafında PCI-e gen3.0 X4 yazarken bende 2.0 yazıyor. Bu normal mi?
Bahsettiğim fotoğraf (örnek):

1743277684401.png

Bu da benimki:

1743277722491.png

Anakartımın sitesinde NVMe PCI-e 3.0 uyumlu bir anakart olduğu açıkça yazıyor ama bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'tan NVMe hızını Gen3 yaptın mı?
NVMe hızı ayarı yok fakat x16 ve diğerleri olmak üzere ayrılmış PCIe gen ayarı var, onu gen3 yapıp çıkınca bilgisayar POST ekranında kalıyor ve klavye tepki vermiyor.

Ayrıca anakartımın kutusuna baktığımda açıkça Gen 3.0 NVMe yazısını görüyorum.

Sorunu şimdilik çözdüm, sanırım sorun (neden buna sebep oluyor bilmiyorum, fakat...) RAM ayarlarım. Overclock ile 3200 MHz kullandığım RAM'lerimi 3000'e geri çekip PCIe Gen3 ayarını seçip bilgisayarı başlatınca sorunsuz bir şekilde Gen3 x4 çalışmaya başladı.
BIOS'tan NVMe hızını Gen3 yaptın mı?
NVMe hızı ayarı yok fakat x16 ve diğerleri olmak üzere ayrılmış PCIe gen ayarı var, onu gen3 yapıp çıkınca bilgisayar POST ekranında kalıyor ve klavye tepki vermiyor.

Ayrıca anakartımın kutusuna baktığımda açıkça Gen 3.0 NVMe yazısını görüyorum.

Sorunu şimdilik çözdüm, sanırım sorun (neden buna sebep oluyor bilmiyorum, fakat...) RAM ayarlarım. Overclock ile 3200 MHz kullandığım RAM'lerimi 3000'e geri çekip PCIe Gen3 ayarını seçip bilgisayarı başlatınca sorunsuz bir şekilde Gen3 x4 çalışmaya başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eyvallah deneyeceğim teşekkür ederim

Bende öyle bir ayar yoktu sanki. Gizli BIOS'tan falan mı yapmam gerek

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı