NVMe SSD üzerindeki hamur çıkartılmalı mı?

lastarchitect

Hectopat
Merhaba,

ASUS Zenbook S14 (2024) aldım. Hafızayı yükseltmek için arka kapağı açtım ve tek slot üzerindeki SSD'nin üzerinde açık turkuaz/yeşil renkte bir hamur vardı dikdörtgen şeklinde. Yeni SSD'yi takınca eski hamuru aynı şekilde yenisinin üzerine yapıştırdım dikkatlice. Fakat kapağı kapattıktan sonra sol hoparlörün orada 1-2 mm yükseklik kaldı sağ tarafa göre, diğer taraflar normal. Bütün tırnakların ve vidaların gerektiği gibi tam takılı olduğuna eminim. Sizce o hamuru takmamam mı gerekiyordu? Cihazdaki stok SSD WD'nin ürünüydü. Benim taktığım Kingston KC3000 serisi. Acaba yükseklikleri mi aynı değildi ondan mı böyle oldu emin değilim? Sizce tekrar açıp hamuru çıkarmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi

Hamur degil termal pad. Cikartmani onermem, cikartirsan SSD cok yuksek sicakliklara cikacaktir. Saglikli degil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hamur degil termal pad. Cikartmani onermem, cikartirsan SSD cok yuksek sicakliklara cikacaktir. Saglikli degil.

Termal pad olabileceğini tahmin ettim fakat Ali beyin (@Ali Güngör) ürün inceleme videosunda da kapağın açık olduğu kısımda bu pad yoktu, sanırım çıkarmıştı. Ayrıca KC3000 serisi sıfır aldığım SSD ile beraber gelen bir pad yok zaten. Gerekli olsa kendinden olmaz mı ?

SSD alirken yaninda pad gondermezler pad senin sogutucunun ustunde olur sen KC3000'un ustundeki etiketi cikartip takacaksin yoksa sogutmanin anlami kalmiyor fotografini atarsan pad olup olmadigini soylerim.

SSD alirken yaninda pad gondermezler pad senin sogutucunun ustunde olur sen KC3000'un ustundeki etiketi cikartip takacaksin yoksa sogutmanin anlami kalmiyor fotografini atarsan pad olup olmadigini soylerim.

Şuan vidaları çıkartıyorum, birazdan fotoğrafını buraya yükleyeceğim.

Ayrıca kastettiğim 1-2 mm yükseklik ;

Normal olan taraf;

Fotoğrafları yükledim hocam, nedir sizce durum ? Çıkartmalı mıyım ? Belki KC3000 yüksektir diğerinden, ondan olabilir mi 1-2 mm kasma ?

@yigit.ked

Dosya Ekleri

• image.jpg
    157,1 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

Termal pad belki kalin gelmis olabilir takmak zorunda degilsiniz ama takmaniz daha faydali olur takmazsaniz SSD normalden sıcak calisacagi icin omru kisalabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…